Marketing forum
Image default
Artikel marketing

Opstaan zonder elektronica

Hoe je wakker wordt en wat je vervolgens doet om aan je dag te beginnen, kan heel bepalend zijn voor je dag. Sinds ik dit weet, ben ik eens op mijn eigen ochtendritueel gaan letten en ik heb gemerkt dat dit heel veel beter kan. Het eerste wat ik deed zodra ik wakker werd, was mijn mobiel van m’n nachtkastje pakken en een paar apps afwerken. Eerst Instagram, dan Facebook, dan Whatsapp en vervolgens even kijken welke nieuwe filmpjes er op YouTube staan. Als daar een leuke bij zat (wat meestal het geval is) dan zette ik die meteen aan en liep als een zombie naar beneden voor het ontbijt. Als ik in m’n eentje aan tafel zat, keek ik lekker door naar het filmpje.

Nu ik er kritisch naar kijk, merk ik dat dit helemaal geen bewuste manier is van aan je dag beginnen. Vanaf het eerste moment zocht ik afleiding en liet ik mezelf niet even rustig wakker worden. Daar wilde ik iets aan doen! Mijn nieuwe ochtendritueel bestaat nu zo min mogelijk uit elektronica en het is heerlijk! Zodra ik mijn bed uit stap, doe ik een paar korte yoga-oefeningen, zodat m’n lichaam goed wakker kan worden. Ik pak mijn mobiel er niet bij, maar ik laat mijn gedachten gewoon lekker gaan, zonder afleiding te zoeken. Tijdens het ontbijt lees ik een boek, want ik merk dat ik het toch prettig vind om iets te doen en lezen is iets waar ik ontspannen van word.

Zo zie je maar, met een paar kleine aanpassingen kun je veel veranderen aan je ochtendritueel en begin je beter aan je dag. Het maakt niet uit wat het is, al is het een momentje genieten van je lavazza koffie of een kopje nespresso. Als een kopje koffie jou de dag door sleept, zorg dan dat je dit voortaan in je ochtendritueel opneemt.  

https://www.koffiecupster.nl/