Marketing forum
Image default
Artikel marketing

Geschiedenis van 538

Nederland is een land met relatief veel radiostations, zeker als je de lokale omroepen ook meetelt. Eén van de bekendste radiostations in Nederland is Radio 538. Radio 538 is een nationaal, commercieel radiostation en behoort tot één van de grootste stations als men kijkt naar het aantal luisteraars. Het radiostation focust zich op luisteraars tussen de 20 en 49 jaar en draait voornamelijk actuele pop, rock, dance en R&B hit muziek. Vooral de top 40 wordt bij radio 538 veel gedraaid, wat het een ware hit machine maakt. Maar wat is precies de geschiedenis van dit succesvolle radiostation.

Radio 538 is opgericht in 1992, op 11 december welteverstaan, dit is ook de datum waarop 538 live voor het eerst te beluisteren was. 538 is de opvolger van Sky Hitradio wat op zijn beurt weer een zusterstation is van Sky Radio dat een relatief kort bestaan kende van juli tot december 1992. Het werd opgericht op initiatief van een aantal radio dj’s van de Veronica Omroep Organisatie. De naam van het station komt voort uit de frequentie waarop radio Veronica in de jaren zeventig uitzond, namelijk 538 meter op de middengolf, op ca 557 kHz.

Toen radio 538 net begon werden de uitzendingen gemaakt in Bussum in een voormalige televisiestudio. Eind jaren negentig verhuisde het station van Bussum naar Hilversum in een studio nabij het gemeentehuis van de betreffende stad. Het radiostation groeide gestaag en wist zelfs in 2014 de jarenlange marktleider Sky Radio van de troon te stoten. Momenteel behoort radio 538 nog steeds tot de top drie, bestaande uit 538, NPO2 en 3FM.

 adio 538 is een modern station dat met zijn meegaat, wat inhoud dat online radio luisteren ook tot de mogelijkheden behoort. Niet alleen kan men online luisteren, maar om sommige momenten kunnen luisteraars ook beelden van de live uitzendingen zien.

http://www.radioguide.fm/