Marketing forum
Image default
Content marketing

Rondkomen als student

Studenten hebben vaak niet veel centen te makken. Het is een dure tijd. Als je als student op jezelf woont, ben je het grootste gedeelte van je geld al kwijt aan de huur. Daarnaast ben je ook nog veel geld kwijt aan boodschappen en leuke dingen. Je zou zeggen, werk dan wat meer, maar dat is voor studenten vaak lastig. Een groot deel van hun uren zitten ze in de collegebanken en dat maakt het plannen van werk niet altijd makkelijk.

Het is als student dus handig om een beetje zuinig om te gaan met het geld. Het is goed om controle te hebben over hoeveel geld er binnen komt en hoeveel je uitgeeft. Je kunt dit makkelijk bijhouden, in een app, op papier of in een Excel bestandje, wat jij fijn vindt. Zo kun je patronen ontdekken in je uitgavepatroon en kom je er misschien achter dat je veel geld uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt. Vervolgens kun je jezelf doelen stellen.

Als je er tijd voor hebt, kun je kijken of je een baantje kunt vinden dat goed matcht met je studierooster. Veel studenten werken in de horeca omdat je dan ’s avonds kunt werken. Je kunt ook werk zoeken waarbij je thuis op je eigen tempo werkt en per opdracht betaald krijgt. Dit is erg handig want dan kun je flexibel met je tijd omgaan. Zorg wel dat het uiteindelijk per uur wel een hoog genoeg salaris is. Dit kun je berekenen met een salarisberekening en vervolgens kun je in een loonwijzer kijken of dit bij jouw leeftijd past.

Heb je geen tijd om te werken? Dan kun je natuurlijk ook lenen. Als student krijg je best wel een voordelige regeling. Maar bedenk wel dat het geen gratis geld is. Uiteindelijk moet je het altijd terug kunnen betalen. Zorg dus dat je het uitgeeft aan dingen die echt nodig zijn.

https://www.cbbs.nl/