Marketing forum
Image default
Aanbiedingen

ERP of CRM koppelen met je webshop systeem

Webshop koppelen met je ERP of CRM? Wij regelen het!

 

Heeft u inmiddels de stap gemaakt naar eCommerce en wilt u groeien met de online verkoop van producten? Dan staat het marketing team van Crossmedia House voor uw klaar met eCommerce specialisten die verstand hebben van webshop ontwikkeling en online marketing. Maar soms voldoet een simpele webshop niet. In het geval dat u bijvoorbeeld voorraden wilt synchroniseren tussen uw webshop en fysieke voorraden of één centraal betaalsysteem wilt hanteren voor beide winkels (online en fysiek ) dient er altijd een koppeling gebouwd te worden tussen de database van de webshop en die van uw ERP of CRM pakket. Gelukkig heeft Crossmedia House de juiste kennis in huis om deze koppelingen te ontwikkelingen met bekende en onbekende leverancier op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP) en Custom Relationship Manager (CRM).

 

Ontwikkeling webshop in Magento of Woocommerce

 

Voor de ontwikkeling van webshops gebruiken wij twee soorten CMS systemen die wereldwijd gelden als dé maatstaf voor eCommerce. Dat zijn Woocommerce en Magento. Het grootste voordeel van deze CMS webshop systemen is dat ze ongelooflijk goed doorontwikkeld zijn ontwikkelaars uit de hele wereld.

 

Woocommerce is een uitbreiding op het grootste CMS systeem ter wereld, WordPress. Met deze (gratis) extensie kun je starten met het online verkopen van producten en digitale diensten op een vrij toegankelijke en makkelijke manier.

 

Magento CMS daarentegen is volledig ontwikkeld voor eCommerce vanaf de start af aan. Alles in het systeem is zo ontwikkeld dat gebruikers alle kanten op kunnen en er daarom heel veel mogelijkheden zijn om koppelingen te leggen met externe platform via API en speciale ontwikkelde extensies. Grote CRM pakketten als EXACT en AFAS bieden al ondersteuning voor de nieuwste Magento versies voor een naadloze werking.

 

 

Voor- en nadelen van beide systemen

 

Waarom zou je voor het ene systeem kiezen? Wat zijn de voordelen van Woocommerce ten opzichte van Magento? Deze vragen krijgen we ook regelmatig. Goed om daarom hierover wat meer uitleg te geven.

 

Voordelen / nadelen Woocommerce

 

Woocommerce heeft als grootste voordeel dat het een licht en gemakkelijk systeem is om te installeren. Het is bij wijze van binnen een dag al operationaal. Dat is natuurlijk geweldig! Het is ook, mits u bekend bent met WordPress, ontzettend toegankelijk en heel erg gebruiksvriendelijk. Alles wijst nagenoeg van zelf. Ook zijn er tal van extensies beschikbaar met externe platformen via handig API’s voor boekhoudsoftware, betaalkoppelingen en voorraadbeheer. Zijn er dan ook nadelen? Hangt natuurlijk helemaal af van de wensen. Maar als u een webshop systeem zoekt die kan en klaar veel mogelijkheden biedt in export functionaliteiten, uitgebreide relatiebeheer, variabele productconfiguratie en een goede stabiele werking met duizenden producten? Dan zouden wij u Magento 2 adviseren!

 

Voordelen / nadelen Magento 2

 

Sinds de laatste update in 2019 naar Magento 2 is er veel verbeterd. Het Magento 1 platform liep geruime tijd op de laatste benen en daarom was versie 2 ook broodnodig. Het grootste verschil zit met name in de gebruikersinterface die vele malen toegankelijker is geworden. Bovendien is Magento 2 veel sneller dan Magento 1 en vooral ook een stuk veiliger. Magento 2 is een vrij complex CMS dat echt heel uitgebreid is. De installatie, het goed klaarzetten van de webshop en het testen kost daarom veel meer tijd en is dus ook een stuk kostbaarder. Kijk daarom niet raar op als u voor de ontwikkeling van een Magento shop duizenden euro’s moet betalen. Krachtige eigenschappen van Magento zijn de ijzersterke koppelingen met ’s werelds grootste CRM pakketten waardoor vooral grote bedrijven aangewezen zijn op Magento. Ook biedt het out-of-the-box veel meer mogelijkheden dan WordPress.

 

Crossmedia House | Specialist in Woocommerce en Magento

 

Welk eCommerce platform u ook kiest, u bent in goede handen bij Crossmedia House! Op basis van uw lijst van eisen, budget en tijdsplanning adviseren wij u welk systeem het beste aansluit aan uw wensen. We beginnen daarna altijd met een webdesign traject, alvorens we starten met de technische ontwikkeling. Maak gauw een afspraak via info@crossmediahouse.nl of bel direct met onze specialisten via 074 – 851 26 65.

Vraag een offerte aan!
https://www.crossmediahouse.nl/