Marketing forum
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen

Wanneer je overgaat tot zonnepanelen kopen, zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

Verschillende zonnepaneelsystemen Er zijn heel wat verschillende soorten zonnepaneelsystemen op de markt. Vooraleer je overgaat tot zonnepanelen kopen, is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen welk systeem je graag zou willen hebben voor je woning.

Rendement zonnepanelen Voordat je zonnepanelen koopt, informeer je het best over de efficiency van de zonnepanelen. Hoe hoger de efficiency, hoe meer rendement je uit de zonnepanelen kan halen. Online kan je ook veel informatie vinden over de efficiency per soort zonnepaneel.

Capaciteit zonnepanelen Ook is het in je voordeel om te kijken naar de capaciteit van de zonnepanelen. Deze wordt uitgedrukt in Wattpiek. De afkorting hiervan is WP. Neem bijvoorbeeld dat je een zonnepaneel hebt met een capaciteit van 280WP tegenover een zonnepaneel met een capaciteit van 250WP. Dan zal het zonnepaneel met een capaciteit van 280WP uiteindelijk meer rendement opleveren dan het zonnepaneel met een capaciteit van 250WP.

Kosten zonnepanelen kopen De kosten die je kwijt bent aan het aankopen van zonnepanelen is natuurlijk niet onbelangrijk. Ga na welk bedrag je graag kwijt zou zijn aan zonnepanelen kopen, maar zorg ervoor dat je voor dat bedrag de best mogelijke resultaten kan behalen met je zonnepanelen. Het beste bereken je de kosten per WP voor het zonnepaneel om op de kosten voor de totale capaciteit te berekenen. Als de WP het hoogste is met de laagst mogelijke prijs, behaal je uiteindelijk het beste rendement en verdien je je geld snel terug.

Testresultaten zonnepaneel Vaak kan heel wat testresultaten online terugvinden voor zonnepanelen. Je kan dan op je gemak de testresultaten nalezen om zeker te zijn dat het zonnepaneel doet waarvoor je het aanschaft. Het wordt niet aangeraden om voor zonnepanelen te gaan waar geen testresultaten van bekend zijn, gezien je dan geen idee hebt wat je in huis haalt.

Afmetingen zonnepanelen Ook erg belangrijk zijn de afmetingen van de zonnepanelen. Alleen dan weet je of de zonnepanelen daadwerkelijk gaan plaatsen op je woning. Neem dan niet enkel de afmetingen van de zonnepanelen zelf, maar ook van de draagconstructie waar de zonnepanelen in worden geïnstalleerd.