Marketing forum
Image default
Energie

Energiemeters helpen bij een goedkopere energierekening

Energiemeters helpen bij het inzicht geven van energieverbruik in huis en op het werk. Een energiemeter kan helpen bij besparen van energie, waardoor je een goedkopere energierekening krijgt. Dit is mogelijk doordat er minder stroom verbruikt wordt als de meter je helpt met analyseren welke apparaten of ruimtes niet altijd nodig zijn voor bepaalde tijdsperiodes én door te controleren of apparatuur correct functioneren. Met behulp van moderne energiemeters kun je snel en eenvoudig zien welke apparaten of ruimtes in huis het meeste energie verbruiken. Je kunt hierdoor gericht bepaalde maatregelen nemen om energie te besparen, zoals bijvoorbeeld het vervangen van een ouder apparaat door een energiezuiniger exemplaar. Daarnaast kun je via de energiemeter zien of er sprake is van ‘watt stealers’, oftewel verbruikers die meer stroom verbruiken dan de rest. Bijvoorbeeld door een ongezellige woonkamer of verkeerde apparatuur-instellingen kunnen er watt stealers ontstaan die veel energie verbruiken.

Wat kan een energiemeter allemaal doen?

Een energiemeter geeft veel inzicht in de stroomverbruikers in huis. De energiemeters kunnen bepaalde dingen meten en aangeven. Hieronder zie je welke:

  • Geven van inzicht in energieverbruik
  • Hulp bij besparen van energie
  • Snel en eenvoudig zien welke apparaten of ruimtes het meeste energie verbruiken
  • Zien of er sprake is van ‘watt stealers’
  • Meten van energieverbruik per apparaat, ruimte of gedeelte van het huis én in totaal
  • Geven van vooraf ingestelde consumptiewaarden en toegangssleutels zodat je apparaten kunt doorgeven voor vergelijking met andere apparaten
  • Diverse weergaven: volt, watt, ampère en energieverbruik per uur én dag/week/maand

Je kunt een energiemeter instellen om het verbruik te laten melden via SMS of e-mail. Dit kan handig zijn als er iets verstopt is in je huis en niet op te sporen valt, of om snel updates van verbruik door te geven indien het netbeheerder contact met je zoekt over de hoogte van je energierekening.