Marketing forum
Image default
Bedrijven

Weer beginnen met sporten

Het is misschien al een tijdje geleden dat je bent gaan sporten. Het kan dan lastig zijn om de draad weer op te pakken. Zeker nadat je bijvoorbeeld een tijd gestopt bent vanwege ziekte. Vind jij het lastig om het sporten weer op te pakken? Dan zijn er wel een aantal tips die kunnen helpen om makkelijker op te starten.

Zwembad

Zeker na een ziekte kan het zijn dat je niet direct veilig met elke sport kunt beginnen. Vaak is zwemmen in het zwembad de meest veilige optie om mee te beginnen. Zo belast je bijvoorbeeld in het zwembad niet jouw knieën zoals dat bijvoorbeeld met hardlopen wel het geval is. Zwemmen is ook geschikt voor als je bijvoorbeeld aan cardio wil doen, terwijl je overgewicht hebt. In plaats van zwemmen zou je dan wellicht ook kunnen fietsen. Alleen als je niet zo stevig staat, dan is zwemmen natuurlijk een stuk veiliger.

Kleine stapjes

Het is heel verleidelijk om met grote stappen te beginnen. Het helpt alleen vaak niet. Sterker nog, meestal werkt het averechts. Ze zeggen dan ook niet voor niets dat hardlopers, doodlopers zijn. Je houdt sporten nu eenmaal veel beter vol als je rustig begint.

Zoek een maatje

Het is soms fijn om wat sociale steun te hebben bij het sporten. Iemand die je weer helpt op te starten, als je even een terugval hebt. Uiteindelijk moet je natuurlijk zelf sporten, maar wat steun vinden de meeste mensen wel fijn. Soms zelfs in de vorm van een sportmaatje die ook echt met jou meesport.

Plezier

Het is heel fijn als je een manier zoekt, waardoor je plezier krijgt in het sporten. Zoek dus uit hoe laag of hoog de lat voor jou moet liggen om prettig te sporten. Daarbij kun je natuurlijk ook ontdekken, dat naarmate jouw conditie beter wordt, dat je de lat nog eens wat hoger wil.

https://outathome.com/nl/zwembaden