Marketing forum
Image default
Bedrijven

Urnmonument: Klein gedenkteken van een groot verlies

Steeds meer mensen kiezen ervoor om na hun overlijden gecremeerd te worden. Daar heeft ieder voor zich zo zijn of haar goede redenen voor. Maar in tegenstelling tot vroeger, toen eigenlijk iedereen nog begraven werd, betekent dat ook dat er veel minder grafstenen of grafmonumenten nodig zijn. Toch voelen de meeste nabestaanden nog wel de behoefte om hun gecremeerde overledenen te herdenken met een tastbare herinnering. Daarvoor zijn speciale urnenmonumenten verkrijgbaar. Die zijn standaard te verkrijgen, maar ook bijzondere, persoonlijke en op maat gemaakte urnenmonumenten zijn mogelijk. Sommige zijn zo bijzonder dat wel van kunstwerken gesproken kan worden. Grafkunst is een bijzondere vorm van kunst die een persoonlijk gedenkteken verheft tot kunst. U kunt daarvoor bij een grafkunstenaar terecht. Ik vertel er op deze pagina meer over.

 

Uniek monument voor een uniek persoon

Iedereen is uniek op deze wereld. Zo bent u uniek, ben ik uniek en zijn uw naasten uniek. Iedereen heeft karakteristieke en bijzondere eigenschappen die de uniciteit bepalen. Na het overlijden van een uniek persoon is een unieke herinnering natuurlijk zeker op zijn plaats. Ook na een crematie is het fijn om een unieke en persoonlijke herinnering te kunnen koesteren in de vorm van een bijzondere urn en een urnmonument.

 

Urnmonument op maat

Een urn is meestal verkrijgbaar via uw uitvaartonderneming. Maar is ook te maken in de meest uiteenlopende vormen, materialen en stijlen. Deze persoonlijke aanpak wordt onder andere door grafkunstenaar Jeroen Stok gedaan. Samen met u ontwerpt hij een persoonlijk gedenkteken voor u dat past bij uw overleden geliefde of dierbare. Dat gedenkteken of kunstwerk kunt u plaatsen op een urnengraf of mee naar huis nemen om in uw tuin of huis te plaatsen. Omdat een persoonlijk urnenmonument als het ware iets zegt over de overledene is uw hulp nodig. Dat kan in de vorm van uw verhalen over de dierbare.

 

 Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van de hand van grafkunstenaar Jeroen Stok. Stok die is opgeleid tot beeldhouwer werkt voornamelijk met metaal en glas.  Naast de exclusieve grafkunst creëert Stok “gewone sculpturen ” van staal en RVS en vervaardigt hij kunst in opdracht. De metalen beeldhouwwerken die Stok maakt zijn gestileerd en ogen eigentijds met een lichte uitstraling. RVS gecombineerd met glas versterkt het heldere en lichte karakter van zijn werk.

Grafkunst ontwerpen in opdracht van nabestaanden is een artistieke activiteit die verschilt van het creëren van gewone kunstbeelden. Stok ziet het belang van grafkunst en is dankbaar dat de unieke creaties nabestaanden helpen in hun rouwproces

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

https://www.memorabel.nl