Marketing forum
Image default
Bedrijven

Via TikTok je producten promoten!

De laatste jaren zie je dat steeds meer mensen via TikTok hun bedrijf en producten proberen te promoten. Zo zie je dat veel kleine bedrijfjes die kleding verkopen of zeep zelf maken en dit ook verkopen erg veel views krijgen waardoor zij ook meteen meer kunnen verkopen. Het is erg belangrijk voor een klein bedrijf om een grote aanwezigheid te hebben op sociale media. Verkoop je zelf ook producten zoals zeep, kleding, sieraden of huidverzorging op een kleinere schaal? Lees dan de onderstaande tips om je producten zo goed mogelijk te kunnen promoten via TikTok

Ontwerp

Wanneer je zelf kleding ontwerpt of zeepjes maakt werkt het altijd goed om dit te laten zien via TikTok. Je kunt hier zelf overheen praten of er een populair muziekje onder zetten. Je kunt misschien nu denken dat wanneer je aan je consument laat zien hoe iets gemaakt wordt dat ze jouw producten niet meer willen kopen. Dit is juist helemaal niet waar. Het is tegenwoordig sowieso al erg makkelijk om te vinden hoe je zelf bijvoorbeeld zeep kunt maken. Mensen vinden het super leuk om te kijken hoe jij je producten maakt, ze gaan zelf waarschijnlijk niet de moeite doen om alles in te kopen om vervolgens hun eigen zeep te maken. Het is ook nog vaak goedkoper voor hen om het rechtstreeks bij jou te kopen.

Verzendverpakking

Sinds 2020 is het erg populair voor bedrijven die promoten op TikTok om te laten zien hoe hun verzendverpakking eruit ziet. Je filmt dan hoe je een bestelling voor iemand inpakt en hoe jij deze bestelling leuk en schattig inpakt. Het algoritme van TikTok laat ook zien dat wanneer jij mooie verpakking hebt die goed voor het milieu is dat er meer mensen jouw producten zullen aanschaffen. Het is dus vooral belangrijk op TikTok dat jij echt een uniek product met een uniek merk kan leveren voor potentiële klanten.

 

https://verpakgigant.nl/product-categorie/verzendverpakkingen/