Marketing forum
Image default
Entertainment

Alles wat je moeten over esports

Esport is de benaming voor online games. Tijdens deze online games neem je het op tegen andere spelers over de hele wereld. Voor de online games heb je een game computer nodig. Met de game computer aanbieding kan je een kwaliteit game pc kopen voor een lagere prijs. Esports wordt steeds bekender en dat geldt ook in Nederland. De games komen voor in de vorm van competities of toernooien. Het is mogelijk om individueel mee te doen aan de online games, maar het is ook mogelijk om in teams te spelen. Binnen esport zijn de spellen te onderscheid in verschillende categorieën.

De verschillende soorten spellen

Er zijn meerdere categorieën voor spellen maar de bekendste spellen zijn onder te verdelen in sport en race spellen en schiet spellen. Schiet spellen zijn spellen waarbij jij vanuit het perspectief van de speler op een gaming pc rtx 3060 kan handelen. Bij deze spellen zie je vaak alleen het wapen en de handen van de avatar. Een bekend voorbeeld van een schietspel is Call of Duty. Verder heb je sport en race spellen. Bij sport en race spellen kun je denken aan verschillende digitale versies van een sport, zoals voetbal. Race spellen zijn ook populair en vaak zie dat terug bij autoraces. De bekendheid van esport neemt net als deze spellen ook toe.

De bekendheid van esports

De huidige technologische ontwikkelingen maken het mogelijk dat mensen over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen. Voor online games is het van belang dat spelers over de hele wereld mee kunnen doen. Een spel kan makkelijk spelers bevatten uit verschillende landen en het is ook mogelijk om met deze spelers te communiceren. Esports zorgt ervoor dat mensen samen komen. Daarnaast is esports toegankelijk. Het volgen van de livestreams van esports kan via meerdere platforms. De bekendste platforms op het gebied van esports is Twitch. In esports zijn er een aantal uitschieters als het gaat om de populariteit van bepaalde spellen.

De bekendste esports games

Er zijn duidelijk een aantal grote spellen waar gamers fan van zijn. Op nummers 1 staat Fortnite. Fortnite is een online spel dat te categoriseren valt onder survival spel. In Fortnite is het jouw taak om in leven te blijven. Het spel heeft verschillende vormen. In het spel speel je in totaal met honderd mensen die moeten te zien overleven op een groot eiland. Degene die het langst overleeft wint het spel. Net als Fortnite is Call of Duty ook één van de bekendste spellen. De online games kunnen worden gespeeld op een evenement waar professionele teams en spelers samenkomen.

De evenementen rondom esports

In esports wordt regelmatig evenementen georganiseerd waar professionele spelers samenkomen. Vaak worden toernooien georganiseerd met een uiteindelijke winnaar. De toernooien kunnen verschillen. Een toernooi kan bestaan uit allemaal individuele spelers of een team. Meestal worden teams van twee of vier spelers samengesteld. Bij de toernooien zijn er grote geldprijzen te behalen. Hierdoor gaan vooral veel professionele spelers naar de evenementen. Het is mogelijk om live mee te kijken terwijl de professionals tegen elkaar spelen. De evenementen kunnen een paar dagen duren. Wie weet, na goed oefenen, kan je zelf een keer mee doen als professional en win je misschien een leuk geldbedrag.