Marketing forum
Image default
Bedrijven

Wat te doen tijdens een storm: beveilig uw elektriciteit

Stormen en natuurrampen kunnen een hele reeks elektrische risico’s in en rond onze huizen met zich meebrengen. Stormen kunnen grote veiligheidsproblemen veroorzaken, zoals blikseminslag, gevallen hoogspanningskabels en overstromingen, om er maar een paar te noemen. Veel van deze elektrische veiligheidsrisico’s blijven echter bestaan ​​lang nadat de storm voorbij is. Als je tijdens een lichte regenbui buiten bent, zoek dan beschutting op een lage plek. Als je in een blootgestelde regio bent, laat je laag en gebogen vallen. Bliksem zal het hoogst mogelijke item treffen. Houd afstand van bomen. Metaal moet worden vermeden. Metalen vleermuizen, golfclubs, hengels, tennisrackets en gereedschap mogen niet in uw handen worden gehouden. Metalen schuren, waslijnen, palen en hekken moeten allemaal worden vermeden. Houd afstand van andere personen. Mochten er na de storm elektrische problemen zijn in uw huis, dan kunt u het beste contact opnemen met een elektricien bij u in de buurt. Bent u in Almere, neem dan contact op met een elektricien Almere.

Wat te doen tijdens een lichte storm?

Bliksem kan naderen als je een tintelend gevoel voelt of als je haar overeind gaat staan. Doe geen dutje. Buig, stop je hoofd en bedek in plaats daarvan je oren. Verlaat uw auto niet tijdens een onweersbui. Tijdens een onweersbui wordt een voertuig dat volledig is bedekt met een metalen bovenkant, zoals een auto met een hardtop, een minibus, een bus, een vrachtwagen of een ander voertuig, als veilig beschouwd. Gebruik geen elektronische gadgets, zoals radiocommunicatie, in een veilige auto. Om uw gezin binnen veilig te houden terwijl het buiten stormt, volgt u deze veiligheidstips voor bliksem binnenshuis: Blijf uit de buurt van ramen en deuren om blikseminslag te voorkomen en ontkoppel indien mogelijk elektronische apparaten voordat de storm losbarst.

Er zit kracht in de lijnen

Ga op minstens 10 voet afstand van een neergestorte hoogspanningslijn en alles wat het aanraakt als je er een opmerkt. Het menselijk lichaam is een uitstekende elektrische geleider. De juiste benadering om de lijn te verlaten, is door er korte stappen vandaan te nemen terwijl je je voeten bij elkaar en op de grond houdt. Dit vermindert het risico op een ernstige elektrische schok. Elektriciteit wil overgaan van een hoogspannings- naar een laagspannings toestand, en dit kan via uw lichaam. Raak iemand die in direct of indirect contact staat met de neergehaalde lijn niet aan. Het is mogelijk dat jij het volgende slachtoffer bent. Bel in plaats daarvan 112. Het is geen goed idee om een ​​ander apparaat, zoals een bezem of een stok, te gebruiken om een ​​neergestorte hoogspanningslijn of iets anders dat in contact komt met de lijn te verplaatsen.