Marketing forum
Image default
Mode en Kleding

Vanaf hoe oud draag je een BH?

Vanaf hoe oud draag je een BH?

De vraag van veel jonge meiden is natuurlijk vanaf welke leeftijd ze een bh mogen en kunnen dragen. Vooral wanneer ze net na de middelbare school gaan, dan is de kans vrij groot dat ze tijdens de gymles tijdens het omkleding al verschillende meiden met een bh zien. Toch is het niet perse leeftijdsgebonden en is het volledig aan de natuur wanneer het jouw tijd is om ook een bh te kunnen dragen. Uiteraard kun je ook zonder borstvorming een bh dragen, maar dit is natuurlijk niet heel prettig. Naast het feit dat het onzin is, zal het ook de rest van je outfit niet ten goede komen. Doordat de cups geen vulling hebben, zullen ze door je shirt naar binnen worden gedrukt, wat vervolgens geen gezicht is. Wel kunnen we je een idee geven vanaf wanneer de meeste meiden gemiddeld een bh dragen.

Je eerste bh

Je eerste bh is natuurlijk ontzettend spannend. De transitie van een meisje naar een puber en dus vrouw gaat langzaam beginnen. Wellicht heb je al het eenenander gemerkt aan je lichaam, maar borstvorming is één van deze dingen die je zult zien en voelen veranderen. Dit moment is voor veel meiden een ontzettend bijzonder moment en wordt dus ook vaak even bij stil gestaan door zowel ouders als het kind zelf, want wees nou eens eerlijk de eerste stappen naar een echte vrouw, dat is niet zomaar wat! De gemiddelde leeftijd van een eerste bh ligt ergens zo tussen de 11 en 13 jaar. Wel is het goed om te weten wat dit niet betekent dat ze ook direct een prachtige balconette bh kunnen dragen. Vaak begint het met een kinder bh in de vorm van een sport bh.

Een echt BH

Na de eerste BH is het natuurlijk niet klaar, dit is het moment dat het pas echt begint. De eerste maanden gedurende deze periode zal je vaak geen geschikte bh kunnen vinden die naast praktisch ook nog enigszins mooi is. Net zoals bij vrouwen die borstvoeding geven een voorgevormde voedingsbh vaak pure noodzaak is, geldt dit ook voor een eerste bh van een meisje. Wanneer het eenmaal begint te groeien, wat vaak al binnen enkele maanden kan gebeuren, is het tijd voor de volgende BH. Dit kan een BH met vulling zijn, maar ook een normale bh behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Wellicht is het na het kiezen van een normale bh ook handig direct te kijken naar een sport bh voor tijdens het sporten. Als je er dan toch bent, dan kun je maar beter direct je outfit compleet maken met een zwarte sportlegging. Zo ben je direct in één keer klaar.