Marketing forum
Image default
Mode en Kleding

Het bijzondere van Kipling tassen

Opgericht in 1987 door drie vrienden uit Antwerpen. Ze besloten tassen van hoge kwaliteit te ontwerpen voor de alledaagse vrouw. Ze wilden elke Kipling tas iconisch, chic, vrouwelijk en modieus ontwerpen. Het belangrijkste – voor de draagster niet saai zijn.

De vrouwen bedachten een fantastische lijn van casual en levendige kleurrijke tassen. Ze wilden dat hun producten betaalbaar, sportief en functioneel waren. In één woord leuk!

Waarom noemden ze hun tassen Kipling?

Natuurlijk, naar de bekende, bereisde schrijver ‘Rudyard Kipling’. Geïnspireerd door het Jungle Boek bedachten de ontwerpers het Kipling Monkey logo.

Binnen de kortste keren werden Kipling Tassen een fenomeen over de hele wereld. Bijna iedereen kent tegenwoordig Kipling Tassen. Wat aantoont hoe populair ze zijn!

Waarom een Kipling Aap sleutelhanger?

Hun mascotte apen worden gebruikt als een belangrijk stuk op elke tas. Het zijn ’s werelds best bereisde primaten. Kipling gebruikt ze overal op hun producten; Kipling Tassen, Kipling Pennenkoker, Kipling Bagage.
Elke Kipling Aap heeft een naam. Ze zijn genoemd naar de mensen die bij Kipling werken.

Materiaal van Kipling tassen
Kipling-tassen zijn zo ongelooflijk licht, dankzij het gebruikte materiaal. De hoofdstof voor de Kipling Basic Range is stevig gekreukt nylon. De Kipling Laquer tassen zijn 100% Nylon met een TPU topcoating. De voering van elke tas is 100% polyester. Het schoonmaken van een Kipling-tas is een van zijn beste eigenschappen. Kipling adviseert om met een vochtige doek schoon te maken en niet in water te laten weken. Dit hangt natuurlijk af van het materiaal. De meeste mensen, waaronder ikzelf, zijn bijvoorbeeld ondeugend geweest en hebben de Kipling-kreukel-nylon tassen uit de Basic-reeks op de handwasstand gezet, of letterlijk met de hand gewassen. het resultaat is – alsof je Kipling-tas weer helemaal als nieuw is! Ik zou natuurlijk adviseren om de juiste instructies te volgen. Maar nadat ik het product al meer dan 10 jaar ken en in die periode met verschillende vrouwen heb gesproken, heeft nog niemand geklaagd!

Een andere goede reden om een Kipling-tas te kopen, is dat de bovenkant van het nylon behandeld is met een waterafstotende finish, waardoor het nylon beschermd is tegen regenachtig weer.