Marketing forum
Image default
Bedrijven

WordPress trends van 2021

WordPress is een programma waarvan we steeds vaker zien dat mensen het gebruiken om hun website te bouwen of om websites voor andere te bouwen. In dit blog proberen we je een beetje uit te leggen wat wordpress nou precies is en wat de nieuwe trends zijn. Wie weet wil je na dit blog zelf ook wel aan de slag met wordpress. Of misschien is wordpress wel de perfecte oplossing voor jou project of probleem.

 

Wie gebruiken er wordpress?

Veel bedrijven die websites voor andere ondernemers maken maken gebruik van wordpress, Waarom maken zoveel bedrijven hier gebruik van? Het is een programma wat makkelijk in elkaar steekt, je kan het jezelf heel gemakkelijk aan leren. Je hebt er heel veel keuze uit stijlen die je wil hebben op je website en er is binnen het programma ook heel veel mogelijk. De meeste bedrijven die websites bouwen hebben dus een wordpress specialist in dienst, dit is degene die het programma het beste onder de knie heeft en dus de sites bouwt. Je hoeft om dit te kunnen natuurlijk niet perse een specialist te zijn, het programma is makkelijk zelf uit te vogelen. Maar heb je daar geen zin in of geen tijd voor kan je altijd een wordpress website laten maken.

 

Nieuwe trends van 2021

Net zoals met alles zijn er in wordpress ook trends, en trends die veranderen elk jaar weer en worden vervangen door een nieuwe trend. Wat zijn de trends voor wordpress van 2021?

De eerste trend is een trend die overigens niet vervangen is, deze trend was er vorig jaar ook al en dat jaar daarvoor ook: Mobile first. Omdat de meeste mensen tegenwoordig alleen maar op het internet surfen via hun mobiele telefoon is het een trend om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan je mobiele website. De website die via mobiel wordt bereikt moet het beste gaan linken in google, simpelweg omdat er via deze weg de meeste mensen opkomen. Een andere trend heeft iets te maken met social media, het is een trend in de wordpress wereld om social media posts te laten linken naar je website. Dit zorgt voor veel meer bezoekers en dat is natuurlijk een groot voordeel. Omdat er heel veel mensen actief zijn op social media is dit een effectieve methode.