Marketing forum
Image default
Hobby en vrije tijd

Een dashcam bestellen voor op de weg

Zit u ook zo vaak op de weg? In het drukke verkeer van en naar het werk? Of bent u zelfs altijd onderweg in verband met uw baan?

Het is prima om op weg te zijn, maar wordt u soms ook tureluurs door alles wat er om u heen gebeurt? Vooral de onoplettende of asociale mede-weggebruikers die u zomaar in gevaar kunnen brengen?

Overweeg dan serieus eens een dashcam aan te schaffen.

 

Wat is een dashcam?

Een dashcam of carcam is een technologisch vernuftig apparaatje dat haarscherpe filmbeelden maakt. Een mini-camera die wordt bevestigd op of ingebouwd in de binnenspiegel van uw auto.

Vanaf het moment dat u uw auto start begint deze filmopnames te maken van alles wat er voor u op de weg gebeurt. Beelden die automatisch op een geheugenkaartje worden vastgelegd.

 

Waarom zou je zo’n mini-camera aanschaffen?

Officieel is de dashcam een kleine filmcamera. Officieus is het vooral een prachtige uitvinding die staat voor veiligheid. Een veilig gevoel vooral!

De meeste filmopnames zult u normaliter nooit terugkijken of nodig hebben. Tot het moment waarop er ineens iets onverwachts gebeurt. Een automobilist die plotseling gaat slingeren. Een motorrijder die u snijdt. Een scooter die uit het niets de weg opschiet.

Op dat moment kunt u de filmbeelden gebruiken om uw onschuld te bewijzen. Ze gelden namelijk als rechtsgeldig bewijsmateriaal voor de politie en de verzekeringsmaatschappij. Kortom, het voorkomt een hoop kopzorgen als de tegenpartij de aansprakelijkheid wil aanvechten. Of sterker nog, er simpelweg vandoor is gegaan. Wat helaas maar al te vaak gebeurt tegenwoordig.

 

De dashcam is er in meerdere uitvoeringen

De basiseditie filmt alles dat er voor u op straat gebeurt. Gevangen in een groothoek-beeld. Daarnaast zijn er echter ook speciale uitvoeringen, met extra’s. Denk aan GPS, of bijvoorbeeld een camera die ook filmt wat er achter u gebeurt. Of waarschuwt als u een voorganger te snel nadert.

De carcam is er in meerdere prijsklassen. Prijzen die zijn gekoppeld aan eigenschappen als beeld-scherpte, de groothoek, de geheugenkaart, de extra functies, et cetera. De specialist kan u haarfijn vertellen hoe elk model werkt.

Naast het kopen van een mini-camera voor uw eigen auto, kunt u deze uiteraard ook voor uw werknemers aanschaffen. De chauffeurs die voor uw bedrijf dagelijks de weg op gaan.

Voor iedere weggebruiker is de dashcam een uitstekende investering. Het neemt uw zorg weg en vergroot uw gevoel van veiligheid op de weg. Een ongeluk zit namelijk nog altijd in een klein “groothoekje”.