Marketing forum
Image default
Industrie

Metaal forceren, het alternatief voor dieptrekken

Bij het vormen van metaal of andere materialen wordt soms gebruikgemaakt van dieptrekken. Dit is een op zich effectieve methode, maar het is kostbaar. Forceren is een manier van bewerken die goedkoper en sneller is. Hierbij wordt het metaal met behulp van speciale machines over een voorgevormde mal getrokken, waardoor de gewenste vorm ontstaat. Dit kan met verschillende materialen zoals aluminium, staal, tin, roestvrijstaal en koper. Ieder materiaal kan tot een bepaalde dikte worden verwerkt. De forceertechniek wordt uitgevoerd met speciale draaibanken zodat er tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt kan worden voor het beste resultaat.

Verschillende mogelijkheden bij forceertechniek

Forceren kan worden toegepast voor verschillende technieken. Een metalen beker maken bijvoorbeeld, maar ook materialen voor de installatietechniek of onderdelen van gebruiksvoorwerpen worden door middel van forceren geproduceerd. Omdat het een relatief goedkope techniek is kan ook de productie van deze artikelen voor een lage kostprijs worden gedaan. Vandaar dat forceren zeer populair is binnen verschillende branches. Het is belangrijk om bij het verlenen van een opdracht te kiezen voor een bedrijf met ruime ervaring. Zo weet u zeker dat uw opdracht correct wordt uitgevoerd.

Wie kan mijn opdracht voor forceren voor mij uitvoeren?

Wilt u materialen laten forceren op maat? Neem dan contact op met Reijgers & Schallies in Amsterdam. Dit bedrijf, gespecialiseerd in forceertechniek, bestaat al sinds 1946. Sindsdien zijn de technieken gemoderniseerd en geautomatiseerd, maar wat is gebleven is het onmiskenbare vakmanschap. U kunt contact opnemen als u een vrijblijvende offerte wenst voor uw opdracht. Er wordt dan zo snel mogelijk een prijsopgave aan u voorgelegd. Gaat u hiermee akkoord, dan gaan de vakmensen uit Amsterdam direct voor u aan de slag om uw opdracht zo snel mogelijk te kunnen uitleveren. Wilt u meer weten over forceertechniek en de ongekende mogelijkheden, bezoek dan de website. Hier vindt u ook de contactgegevens om een prijsopgave aan te vragen.