Marketing forum
Image default
Auto's en Motoren

Kies je voor een schakel- of automaatrijbewijs?

Je hebt de keuze om rijlessen te nemen in een schakelauto of in een automaatauto. Beide hebben voor- en nadelen. Er is echter wel een groot verschil tussen deze twee. Het zit namelijk zo dat als je een schakelrijbewijs hebt, je in schakelauto’s mag rijden maar ook in automaatauto’s. Je hoeft dan immers bij een automaatauto simpelweg niet meer te schakelen. Maar als je een automaatrijbewijs hebt gehaald, dan mag je in automaatauto’s rijden maar niet in schakelauto’s. Je hebt namelijk geen rijbewijs gehaald met de vaardigheid schakelen. Wanneer je rijles in Parkstad gaat nemen, denk dan van tevoren goed na over jouw keuze.

Automaatauto rijbewijs

Kies je voor een automaat rijbewijs? Dan mag je dus niet rijden in een schakelauto. Dat is het nadeel van een automaat rijbewijs. Het heeft echter ook wel veel voordelen. Wanneer je het spannend vindt om te rijden is het aan te raden voor een automaatauto rijbewijs te gaan. Je hoeft minder handelingen te doen en je hebt meer tijd om na te denken. Ook in de file kun je meer ontspannen file rijden. Mensen die autorijden eng vinden of faalangst hebben kunnen met een automaat rijbewijs beter het verkeer en alles wat er gebeurt in de gaten houden, omdat je minder hoeft te doen in een automaatauto.

Schakelauto rijbewijs

Schakelauto rijbewijs blijft toch het meest populair. Er zijn tegenwoordig nog veruit de meeste auto’s die schakelauto’s zijn. Dan is een schakelauto rijbewijs wel zo handig. Wanneer je rijles in Parkstad neemt en kiest voor een schakelauto rijbewijs, dan mag je na het behalen van je rijbewijs in zowel schakelauto’s als automaatauto’s rijden. Je hebt hier dus een voordeel mee. Ook leer zo alle kneepjes van het vak doordat je ook leert schakelen en koppelen.

Van automaat- naar schakelrijbewijs

Als je een automaatrijbewijs hebt maar je toch een schakelrijbewijs zou willen hebben, dan hoef je alleen maar je praktijkexamen opnieuw te doen. Theorie-examen hoeft niet meer herhaald te worden. Het is aan te raden om voor je nieuwe praktijkexamen wat rijlessen te nemen om het schakelen goed te leren, maar het is niet verplicht om dit te doen.

https://drivingcoach.nl/rijschool-parkstad/