Marketing forum
Image default
Zakelijk

Gratis SEO ebook downloaden

Als je een succesvolle website wilt hebben, is het tegenwoordig steeds belangrijker dat je daarbij SEO inzet. Je hoort de term steeds vaker voorbijkomen. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende technieken die je kunt gebruiken om te zorgen dat jouw website goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Als mensen informatie zoeken en hun zoekterm op Google ingeven, is de kans groot dat ze een van de websites gaan bekijken die bovenaan de zoekresultaten staan. Met behulp van SEO kun je daarom voor een grotere populariteit van je website zorgen en meer klanten winnen.

Zoekwoordanalyse

Als je SEO wilt toepassen, volg je meestal 4 stappen. De eerste is een zoekwoord analyse. Hierbij zoek je uit met welke zoektermen mensen zoeken naar informatie of diensten die jij aanbiedt. Hoe groter de match tussen de zoekterm en jouw website, hoe meer kans dat hij bovenaan in de zoekresultaten eindigt.

Techniek optimalisatie

De tweede stap is techniek optimalisatie. Google beloont websites die technisch goed in elkaar zitten met een hogere plek in de zoekresultaten. Als het lang duurt voordat een website is geladen, of hij werkt niet goed op een telefoon, dan zoeken mensen al snel naar een andere optie. Dus het is van belang om te zorgen dat technische aspecten zoals deze in orde zijn. 

Contentoptimalisatie

De derde stap bestaat uit het optimaliseren van de content van je website. Zorg ervoor dat relevante zoekwoorden vaak genoeg op je website voorkomen. Overdrijf echter niet; Google zet je juist lager in de resultaten als je je teksten volstopt met zoektermen. Gelukkig is contentoptimalisatie minder ingewikkeld dan meestal gedacht wordt. Dit wordt allemaal uitgelegd in het gratis SEO ebook. Een SEO ebook downloaden is eenvoudig en je kunt vervolgens meteen aan de slag.

Linkbuilding

Als andere websites links gebruiken die naar jouw website verwijzen, plaatst Google je ook hoger in de zoekresultaten. Hoe vaker andere sites jou noemen, hoe groter immers de kans dat jouw website van goede kwaliteit is. Dit onderdeel heet linkbuilding.

Aan de slag

Je zou SEO natuurlijk uit kunnen besteden maar je kunt het zelf ook leren. Wie kent jouw producten en klanten nu beter dan jijzelf? Bovendien spaar je natuurlijk geld uit door het zelf te doen.