Marketing forum
Image default
Dienstverlening

D-sluiting of harpsluiting

Bij de Hijswinkel vind je alles op het gebied van hijsen en heffen, zo ook een passende D-sluiting. Sluitingen zijn er in twee basisvormen: de D-sluitingen en de harpsluitingen. Welke jij nodig het, hangt af van de frequentie dat je de sluiting verwijdert. Moet je de sluiting vaak verwijderen, dan is een D-sluiting met een borstbout de beste optie. Voor een meer permanente sluitingen, kun je het beste gebruik maken van D-sluitingen met moerbouten. 

Het gebruik van een D-sluiting

Voor het gebruik van een D-sluiting is het belangrijk om een aantal punten na te gaan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te controleren of de sluiting kortgeleden nog is gekeurd. Daarnaast kun je alleen gebruik maken van sluitingen die passen bij de werklast die gedragen moet worden. Kijk dan direct ook of de sluiting en de pin van dezelfde fabrikant zijn en of de pen met de hand vast te zetten is. Klopt dit allemaal en zijn het schroefdraad, de sluiting en de pin niet beschadigd of roestig? Dan kun je veilig gebruik maken van de sluitingen. Is dit niet het geval? Schaf dan nieuwe sluitingen aan bij de Hijswinkel. Hier vind je de juiste producten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Deze worden ook nog eens binnen 24 uur geleverd. 

Keuren, keuren, keuren

Net als bij andere hijs- en hefmiddelen is het van groot belang om te blijven keuren. Laat de sluitingen minimaal een keer per jaar keuren door een EKH-keurmeester. Beproeven is een keer in de vier jaar nodig. D-sluitingen behoren tot het kettingwerk van je hijs- en hefmiddelen. De leden van de EKH die een opleiding hebben gevolgd, zijn uitstekend in staat om deze keuringen uit te voeren. Komen de keurmeesters erachter dat er een sluiting niet meer voldoet aan de eisen, dan kun je ervoor kiezen deze te laten repareren. Laat dit echter alleen door een deskundige uitvoeren. Het is ook mogelijk om een nieuwe sluiting aan te schaffen via de Hijswinkel. Hier helpen ze je ook graag verder in de keuze voor de juiste sluiting. 

Bekijk het aanbod D-sluitingen van Hijswinkel!