Marketing forum
Image default
Internet marketing

Een rieten dak: Een slimme aanschaf of alleen een mooi plaatje?

Vandaag de dag kom je het niet meer zo vaak tegen als vroeger, maar ze zijn er nog wel en het zijn plaatjes om naar te kijken. We hebben het hier over huizen met rieten daken. De reden dat men rieten daken steeds minder vaak ziet, komt voornamelijk door de hoeveelheid nieuwbouwwoningen in ons land (huis die het afgelopen decennium gebouwd zijn) en door de hoeveelheid rijtjeshuizen die men in elke stad regelmatig tot alleen maar tegenkomt. Veel mensen weten echter niet dat een rieten dak soms beter is voor hun huis en de isolatie hiervan.

Zo heeft men vaak vragen, zoals: hoelang gaat een rieten dak mee en wat kost een rieten dak? Ieder rieten dak heeft uiteraard een andere levensduur. De levensduur van een rieten dak hangt namelijk af van de volgende factoren:

 

–          De dakhelling (Ideale dakhelling is minimaal 45 graden).

–          De hoeveelheid licht en lucht om de woning.

–          De mate van onderhoud.

 

Een goed en professioneel geplaatst rieten dak gaat gemiddeld 25 tot 35 jaar mee. Maar er zijn ook enkele gevallen bekend waar de rieten dak een levensduur hebben gehad van 50 jaar of meer. Zoals eerder al gezegd hangt dit allemaal af van de bovenstaande drie factoren. Van den Bergh rietdekkers biedt haar klanten daarom een onderhoudscontract aan. Hiermee garandeert Van de Bergh haar klanten jaarlijks onderhoud aan hun rieten dak zonder dat de klanten daar zelf over na hoeven te denken.

 

Voor ieder huis is de prijs natuurlijk verschillend. Rietdekkersbedrijven, zoals Van den Bergh rietdekkers, bieden om deze reden vaak een vrijblijvende offerte aan zonder dat u ergens aan vast zit. Ook is er de mogelijkheid om dit online aan te vragen op de website of via de mail. De gemiddelde prijs voor een rieten dak ligt over het algemeen tussen de € 90 en € 110 per vierkante meter. Sommige bedrijven bieden zelfs meerdere prijsopgaves aan per offerte, zodat u meteen vergelijkingsmateriaal in huis heeft.

http://www.rietwerk.nl