Marketing forum
Image default
Internet marketing

Hoe kom je hoger in Google?

Er zijn vele manieren om de ranking van uw website in de zoekmachines te verhogen. De sleutel tot het verkrijgen van hoge rankings is het creëren van kwalitatieve content en deze te delen met anderen. Als u niet zeker weet welke inhoud u moet delen, kunt u Google alerts aanmaken om u te waarschuwen voor nieuwe gebeurtenissen in uw branche. Het gebruik van deze techniek kan resulteren in meer verwijzend verkeer naar uw website. Maar daar houdt het niet op. Hier zijn verschillende andere manieren om uw organische verkeer te verhogen.

 

Content marketing

Om de verkoop te verhogen en organisch verkeer naar uw website te leiden, deelt u uw inhoud op sociale media. Het is essentieel om uw content strategisch te delen, zodat u de impact ervan kunt maximaliseren. Gebruik op sociale media hashtags die relevant zijn voor uw bedrijf en neem deel aan discussies met uw volgers. Posten op gemeenschappen met veel bezoekers kan ook de verkoop verhogen en vertrouwen opbouwen. Vergeet echter niet dat spam de ergste vijand is van een succesvolle contentmarketingcampagne, dus vermijd het posten op deze sites op ongelegen momenten.

Om meer kliks en shares te krijgen, moet u geweldige koppen maken. Door inhoud te maken die uw publiek boeit, kunt u uw verkoop stimuleren en een loyale klantenbasis opbouwen. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om een goede kop te schrijven, zal het gebruik van getallen, goede bijvoeglijke naamwoorden en woorden als ‘hoe te’ en ‘onderzoek’ meer lezers aantrekken. En door relevante zoekwoorden en zinnen in uw inhoud op te nemen, kunt u gemakkelijk hoog scoren in de SERP’s.

Zoekwoorden

Hoewel SERP posities een belangrijke maatstaf zijn voor SEO succes, zijn ze niet de enige manier om organisch verkeer te krijgen. In feite, andere tactieken zijn net zo effectief. Om te beginnen, moet u de juiste doelgroep targeting hebben. Gebruik relevante zoekwoorden en maak inhoud die uw publiek zou willen consumeren. Focus vervolgens op het genereren van organisch verkeer door middel van een goed afgeronde strategie. Hier zijn 18 tactieken die u zullen helpen meer organisch verkeer te krijgen. Hopelijk zal een van hen u helpen om meer organisch verkeer te krijgen en uw doelen te bereiken.

De inhoud van uw website is een van de belangrijkste aspecten van SEO. Als het slecht geschreven is, zullen uw bezoekers niet van u willen kopen. Met andere woorden, uw inhoud moet gericht zijn op het aantrekken van leads en niet proberen om ze iets te verkopen. Trefwoord onderzoek is cruciaal voor het verhogen van het verkeer. Gebruik tools zoals Ubersuggest om relevante trefwoorden voor uw site te vinden. Gebruik deze trefwoorden vervolgens in uw inhoud om uw zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten.

 

On-page optimalisatie

On-page optimalisatie is het proces van het optimaliseren van de elementen van uw website om de ranking te verhogen en gericht organisch verkeer aan te trekken. Het omvat het opnemen van zoekwoorden in uw inhoud en het benoemen van afbeeldingen met SEO in het achterhoofd. Idealiter wilt u inhoud schrijven die nuttig is voor uw klanten en organisch verkeer van zoekmachines aantrekken. Als u deze tips niet volgt, zullen uw concurrenten uw marktaandeel stelen. Hier is hoe u kunt beginnen:

Zorg ervoor dat uw website snel is. Paginasnelheid is niet alleen belangrijk voor de ervaring van uw bezoeker, maar ook voor het algoritme van Google. Als uw site traag is, loopt u het risico organisch verkeer te verliezen. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix om de paginasnelheid te verbeteren. Gebruik strategisch geplaatste afbeeldingen voor een visuele onderbreking van de tekst. Zorg ervoor dat uw afbeeldingen zijn geoptimaliseerd voor SEO. Voeg daarnaast alt-teksten met veel zoekwoorden toe.

Google’s recent vrijgegeven onderzoek naar de impact van featured snippets op organisch SEO verkeer laat een duidelijke negatieve impact zien op het eerste organische resultaat. De studie toonde ook aan dat de featured snippet het doorklikpercentage voor het eerste organische resultaat met bijna 20% verminderde. Vóór featured snippets, was de decay rate van CTR als de wet van de natuurkunde. In 2010 kreeg het eerste organische resultaat 30% van de kliks, het tweede 25% en het derde slechts 15%. Bovendien kon een site met FS en organische resultaten genieten van een dubbele vermelding op de eerste pagina van Google.

Hoewel featured snippets geen zekere manier zijn om organisch verkeer te genereren, kunnen ze wel uw click-through rate verhogen. Bovendien kunnen ze helpen uw merkreputatie door het stimuleren van conversies. Met geoptimaliseerde sites, kunt u ze zelfs gebruiken om de populariteit van uw merk te verhogen. Dit artikel zal kijken naar een paar manieren om featured snippets te gebruiken voor organisch SEO verkeer. Als u meer wilt weten, lees dan verder.

Backlinks

Het creëren van hoge kwaliteit backlinks naar uw site is van vitaal belang voor het handhaven van de positie op de top van de zoekmachines en het stimuleren van organisch webverkeer. Maak gebruik van uw netwerk om backlink-strategieën te ontwikkelen en begin met het opbouwen van uw backlink-profiel. U kunt meer te weten komen over dit proces van Alaina Brandenburger, een SEO-expert met 10 jaar ervaring. Ze heeft content geleverd voor nationale mediasites en heeft kleine bedrijven geholpen het belang van marketing in te zien.

Naast backlinks spelen trefwoorden een belangrijke rol in organisch verkeer. Het gebruik van trefwoorden die gericht zijn op uw doelgroep is van cruciaal belang voor het verbeteren van uw zoekmachine rankings. 

Kom je er zelf niet uit? Neem contact op met het ervaren webdesign en online marketing bureau https://www.magicbytes.nl/