Marketing forum
Image default
Internet marketing

Tips om online beter zichtbaar te zijn

Juist in een tijd als deze is het enorm belangrijk dat je online zichtbaar bent. We hebben een hele tijd de deuren van onze fysieke winkels moeten sluiten en op dit moment is alleen winkelen op afspraak mogelijk. Als ondernemer met een fysieke winkel ben je dus sterk afhankelijk van de inkomsten uit jouw webshop. Daarnaast zijn er ook ondernemers die een dienst verkopen en dus geen fysieke winkel hebben. Deze ondernemers zijn eigenlijk nog meer afhankelijk van de mate waarin zij online zichtbaar zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw webshop of website online gevonden wordt? We geven je graag onze tips om online beter zichtbaar te zijn

Optimaliseren voor zoekmachines

Allereerst is het belangrijk dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. We noemen dit ook wel seo optimalisatie. Je zorgt ervoor dat jouw website zowel voor zoekmachines als voor gebruikers vriendelijk is. Het optimaliseren van jouw website kan op verschillende manieren. SEO bestaat namelijk uit 3 pijlers, waaronder technische SEO, content en autoriteit. Wat je ermee kunt leggen we je graag uit.

Technische SEO

Bij technische SEO draait het om de techniek achter jouw website. Snappen zoekmachines jouw website? Is de website gebruiksvriendelijk voor bezoekers? Een belangrijk aspect binnen technische SEO is bijvoorbeeld pagespeed, ofwel hoe snel jouw website laadt. Een website met een lage pagespeed zal een hoog bouncepercentage hebben. Bezoekers zijn gewend om een website te bezoeken die snel laadt. Laadt jouw website niet snel? Dan haken bezoekers af.

Content

Content is een heel breed begrip en is eigenlijk alles wat op jouw website te vinden is. Teksten, afbeeldingen en video’s zijn allemaal content. Met content zorg je ervoor dat zoekmachines pagina’s op jouw website beter leren begrijpen. Goede content bestaat uit één H1, meerdere H2’s, interne bodyteksten, een goede URL en meta informatie. Zo is het heel belangrijk dat de Title tag, ofwel de paginatitel geoptimaliseerd is. Dit is de titel die gebruikers te zien krijgen in de zoekresultaten.

Autoriteit

Ook de autoriteit van jouw website is een belangrijke ranking factor. Hoe hoger de autoriteit hoe beter. Middels linkbuilding kun je de autoriteit van jouw website verhogen. Het is wel belangrijk dat je op een natuurlijke wijze werkt aan jouw linkbuild profiel. Als jouw website op een dag ineens honderden links van andere websites krijgt, dan is dit een signaal voor Google dat hier dingen gemanipuleerd worden. De kans op een penalty is dan groot!