Marketing forum
Image default
Woningen

PROVENCE INTERIEURONTWERP

appartement te koop

Ooit werd reparatie in een appartement beschouwd als een eenvoudig opnieuw behangen en schilderen van de vloer, nou ja, of het vervangen van linoleum. Niemand heeft nagedacht over de stijl van de renovatie. Het wordt een loft of boho, neoclassicisme of minimalisme. Welk behang je mooi vond (of erfde), ze hebben het gelijmd … Met tegels en andere materialen, hetzelfde verhaal.

Tegenwoordig worden huizen en appartementen steeds vaker in een bepaalde stijl ingericht. Iemand wordt geholpen door interieurontwerpers, iemand ‘past’ zelf zijn woning aan op de foto’s die hij op internet mooi vindt.

Als u nog niet heeft besloten in welke stijl u uw huis wilt inrichten, raden we u aan eerst te kijken hoe elk van de interieurstijlen er hier uitziet.

En nu zullen we het hebben over reparaties in een appartement in Provençaalse stijl.

Interieurontwerp in Provençaalse stijl: geschiedenis

Laten we eraan herinneren dat “Provence” in vertaling uit het Frans “provincie” betekent. Deze stijl wordt vaak “Frans land” genoemd. Het werd geboren, zoals u al begreep, in de provincie Provence, in het zuidoosten van Frankrijk, en heeft alle inherente kenmerken van een ontspannen leven in een romantisch Frans dorp in zich opgenomen. Zoals in alle etno-stijlen, worden er alleen natuurlijke materialen in gebruikt, evenals speciale attributen die inherent zijn aan de Provence – terracottategels, witkalk, natuursteen. En dit alles is omlijst met bloementextiel en antiek meubilair. Maar ook al heb je geen oude Franse ladekast, het maakt niet uit. Nu is er een enorme variatie aan kunstmatig verouderd meubilair dat perfect past in het concept van de Provence.

Dus laten we analyseren om wat het interieur in Provençaalse stijl onderscheidt van alle andere.

1) WANDDECORATIE IN PROVENCE-STIJL.

De muren in een appartement in Provençaalse stijl moeten eruit zien alsof ze door de zon zijn opgebrand. Zeer delicate pasteltinten. Meestal wordt behang met een klein, saai bloemmotief op de muren geplakt. Als je echter de voorkeur geeft aan geschilderde muren boven behang, kies dan voor een subtiele tint blauw, groen, roze of zelfs lichtgeel. De muren zijn van canvas en in Provençaalse stijl moeten ze zacht en gezellig zijn. Geen contrast, donkere kleuren of felle accenten.

2) PLAFOND IN PROVENCE-STIJL.

Waarom hebben we hier speciale aandacht aan besteed? De originele huizen in de Provence hebben balken aan het plafond, die met wit zijn geverfd, maar wel zo dat de structuur van de boom verschijnt. Als de hoogte van het plafond in uw appartement u niet toestaat om een ​​imitatie van balken te maken, maak dan de plafonds gewoon egaal, wit. Het is raadzaam om geen spanplafond te gebruiken, maar te kiezen voor pleisterwerk of gipsplaat. Na het schilderen ziet een dergelijke structuur er natuurlijker uit, in tegenstelling tot het polymeermateriaal van spanplafonds. Satijnen plafond is ook een synthetische polymeerfilm, ondanks zijn naam heeft het niets te maken met katoen.

3) VLOERBEDEKKING IN DE PROVENCE-STIJL.

De ideale stijlvloer is natuurlijk natuurlijk hout, liefst met verouderingseffect (borstelen). Hoewel er nu zelfs onder het laminaat een enorme selectie planken is die sterk lijken op natuurlijk eiken. En de prijs van een dergelijke dekking is aanzienlijk lager. Het belangrijkste is om de juiste kleur vloerbedekking te kiezen. De kleur moet zo natuurlijk mogelijk zijn, of met een kleine bewerking. Geen wengé- of ebbenhouten vloeren!

4) DE BADKAMER AFWERKEN IN PROVENCE-STIJL.

In de badkamer zetten we de geschiedenis van het Franse platteland voort. We kiezen een klassieke tegel voor de Provençaalse stijl, bijvoorbeeld een varken. Bovendien hangen ze hem niet tegen het plafond, maar zo’n 1,5 meter vanaf de vloer. Ook het bovenste deel van de muren is in pastelkleuren geverfd, of beplakt met behang. Meubels en sanitair worden in de juiste stijl geselecteerd. In de regel vermelden fabrikanten zelfs het woord “Provence” in de naam van hun collecties om het u gemakkelijker te maken om te beslissen. Kranen en douches zijn voornamelijk gemaakt van koper of brons, meestal met keramische grepen.

5) MEUBILAIR IN PROVENCE-STIJL.

Let bij het kiezen van meubels voor de Provence, inclusief keukenmeubilair, allereerst op de collecties die speciaal voor deze interieurstijl zijn gemaakt. Meubels zijn in de regel lichte, warme kleuren of wit. Patineren en andere bewerkingseffecten worden vaak gebruikt om meubels een antieke uitstraling te geven. Ladekasten, secretaresses, dressoirs – alles wat zijn relevantie heeft verloren in moderne stijlen – de noodzakelijke attributen van de Provence! Vergeet niet dat we een gezellig huis aan het creëren zijn in een dorp in het zuiden van Frankrijk.

6) DECOR IN PROVENCE-STIJL.

De Provence staat bekend om zijn overvloed aan florale ornamenten en motieven. Ze zijn te vinden op gordijnen, theedoeken, stoffering, sierkussens. Over het algemeen alles wat uw hartje begeert. Gordijnen moeten trouwens aanwezig zijn! Ook in het interieur in Provençaalse stijl ziet de kooi er erg voordelig uit. Geruite vouwgordijnen in de keuken en geruite kussens op stoelen van hetzelfde materiaal zijn de kenmerken van de Provence.

huis met weide te koop

https://be.propenda.com