Marketing forum
Image default
Marketing

Eigen email adres voor jezelf

Ben je ondernemer en wil je een professioneel e-mailadres aan je website koppelen? Dan is dit makkelijk zelf te regelen. Je hoeft hier namelijk niet veel technische kennis voor nodig te hebben en je hoeft er zeker niet direct een expert voor in te schakelen. Wanneer je meer zaken zelfstandig kunt regelen, zorg je er ook nog eens voor dat je geld bespaart. In deze blog lees je op welke manier je een zakelijke mail aan je website kunt koppelen en welke voordelen een apart e-mailadres voor je bedrijf met zich meebrengen.

Op welke manier kun je zakelijke e-mail registreren?

Voordat je een zakelijk e-mailadres kunt aanmaken, moet je een domeinnaam registreren. Zorg ervoor dat de domeinnaam geschikt is als e-mailadres, want ze zullen hetzelfde zijn. Je kunt deze niet loskoppelen of een andere naam op de mail gebruiken dan wat de domeinnaam is. Wanneer je eruit bent wat je domeinnaam wordt, registreer je de naam en kun je vervolgens een provider kiezen. Hieronder lees je wat de voordelen van een zakelijk e-mailadres zijn.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke e-mail?

Wanneer je een eigen email domein hebt, kunnen je klanten je in elk geval erg simpel bereiken. Een zakelijk e-mailadres straalt daarnaast ook meer professionaliteit uit, dan wanneer je een persoonlijk e-mailadres met je klanten deelt. Bovendien is het superhandig om zakelijke mail los van je persoonlijke mail te beheren, omdat je werk en privé dan veel beter van elkaar gescheiden kunt houden. Dit scheelt je in sommige gevallen veel gedoe of opzoekwerk als je een bepaald mailtje terug wilt vinden.

Verder verwijst zakelijke e-mail vaak naar je onderneming en komt het veel professioneler over dan wanneer je je persoonlijke e-mail gebruikt. Daarnaast kun je uit verschillende andere mogelijkheden kiezen voor je zakelijke e-mail. Dit verschilt per provider, maar denk dan bijvoorbeeld aan opslagruimte. Bovendien zorgt zakelijke e-mail ervoor dat je uit naam van je onderneming op je contacten kunt reageren, waardoor je direct je naamsbekendheid vergroot en je onderneming vaker onder de aandacht brengen. 

Welke naam moet ik mijn zakelijke e-mail geven?

Je zakelijke e-mail zal altijd eindigen met de naam van je website. Dus wanneer je ervoor kiest om je bedrijfsnaam als domeinnaam te gebruiken, zal je e-mail ook zo eindigen. Wat je wel zelf kunt aanmaken is de naam van je e-mail voor het apenstaartje. Gebruikelijke namen zijn ‘info’ en ‘contact’, maar je kan natuurlijk ook iets verzinnen dat bij jouw onderneming past. Providers geven je de mogelijkheid om meerdere e-mail adressen aan te maken, dus je kunt voor meerdere afdelingen een e-mail adres aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan ‘info’ of ‘klantenservice’ voor algemene zaken en ‘bestellingen’ voor vragen en opmerkingen over bestellingen.