Marketing forum
Image default
Marketing

Geen personeel? Huur een freelancer in!

Ben je ondernemer en wil je liever niet met personeel in dienst werken, of heb je net wat handen te kort en zoek je naar iemand die je bij de werkzaamheden kan ondersteunen? Denk er dan eens over na om een freelancer in te schakelen. Freelancers kun je voor een vastgestelde periode inhuren. Dat is wel zo fijn, want wanneer je de werkzaamheden zelf weer aankunt, kun je de freelancer weer gedag zeggen. In deze blog lees je wat het fenomeen freelancer inhoudt en wat de voordelen van het inhuren van een freelancer zijn.

Wat wordt er onder een freelancer verstaan?

Freelancers zijn vaak zelfstandige ondernemers die je kunt inhuren voor een korte of wat langere periode zodat zij je kunnen ondersteunen. De freelancer heeft vaak een eigen btw-nummer waardoor zij je kunnen factureren voor de uren die ze voor je werken. Het mooie aan een freelancer is, dat zij onafhankelijk werken en je ze dus gerust een aantal taken kunt geven, die zonder verdere aansturing kunnen worden uitgevoerd. De freelancer voelt zich gemotiveerd om de taken succesvol te volbrengen, zonder dat hij/zij onder het gezag van je onderneming staat. De freelancer is zijn/haar eigen visitekaartje, dus de meeste halen er alles uit om je tevreden te houden.

De freelancer ervaart vrijheid doordat hij/zij zelf mag bepalen wanneer, hoe en waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Je kunt hier duidelijke afspraken over maken en tussentijds bespreken of alles naar wens verloopt. Waar nodig kun je de freelancer wel bijsturen, want uiteindelijk gaat het erom dat het werk correct wordt uitgevoerd en dat het resultaat wat behaald wordt, bij je onderneming past.

Welke voordelen zitten er aan het inhuren van een freelancer?

Je kunt freelancers op allerlei gebieden inzetten. Vaak is de freelancer zelf al gespecialiseerd in een bepaalde sector. Wat dacht je bijvoorbeeld van een freelance developer? Zij kunnen je helpen om verschillende soorten software en apps te bouwen. Jellow heeft een aantal freelancers op dit gebied geworven, die allemaal in een andere tak van developing gespecialiseerd zijn. Een freelancer werkt zelfstandig en valt niet onder je cao en de wet- en regelgeving wat je wel voor reguliere werknemers dient te handhaven. Een freelancer is goedkoper dan een medewerker in vaste dienst en ze bieden vaak meer flexibiliteit dan de reguliere werknemers. Daarnaast beschikken freelancers over de nodige ervaring, omdat ze vaak al voor veel andere bedrijven gewerkt hebben.