Marketing forum
Image default
Electronica en Computers

Leer Augmented Reality beter kennen in een technologie museum in Amsterdam

Augmented reality (AR) is een technologie die verrijkt of verbetert wat je ziet. Dit gebeurt door digitale inhoud (beelden of informatie) toe te voegen aan real-life objecten die in real-time door een camera zijn vastgelegd. Die smartphone-app die je gezicht een snor geeft of je op een konijn laat lijken, is een voorbeeld van een app die AR ondersteunt. Lees hier alles over AR en in welk technologie museum in Amsterdam je er meer over kunt leren.

Hoe werkt augmented reality en wat zijn de achterliggende technologieën?

Augmented reality legt digitale informatie over een met een camera vastgelegde natuurlijke omgeving. Om te werken, heeft het de volgende componenten nodig:

  • Diepte-gevoelige camera: Je hebt een camera nodig om visuele informatie op te nemen om toe te voegen aan een bestaand object of plaats. Deze camera moet in staat zijn om de afstand en de hoek van het onderwerp te bepalen.

  • Registratie-instrumenten: Dit zijn hulpmiddelen, zoals bewegingssensoren en versnellingsmeters, waarmee een computer de ruimte kan definiëren waar hij de zintuiglijke informatie of de objecten die zich rond de AR-gebruiker moeten bevinden, zou superponeren of plaatsen.

  • Computer vision: Terwijl u de camera gebruikt, neemt deze beelden van de buitenwereld voor interpretatie en verwijzing met behulp van een machine learning (ML) algoritme. Wanneer u bijvoorbeeld de focus van de camera op een doos traint, gebruikt hij de pixels van dat beeld als referentie om objecten met een gelijkaardige look te herkennen. De volgende keer dat u een foto maakt van een ander doosje, probeert het algoritme deze informatie op te roepen om te raden of het object inderdaad een doosje is. Het ML-algoritme combineert ook alle stukjes informatie en voegt er een creatief tintje aan toe om de gebruiker een meeslepende en geloofwaardige AR-ervaring te geven.

  • Uitvoerapparaat: Dit verwijst naar het weergaveapparaat waarop gebruikers de resulterende afbeelding of video kunnen bekijken, zoals een telefoon of computermonitor.

Wat is het verschil tussen AR en VR?

Veel mensen denken ten onrechte dat AR en virtual reality (VR) hetzelfde zijn. Zeker, ze lijken op elkaar, maar ze zijn ook heel verschillend van elkaar. VR creëert een volledig nieuwe realiteit met behulp van computertechnologie. Het laat je geloven dat je in een andere wereld bent door de echte wereld buiten te sluiten.

AR daarentegen versterkt de wereld waarin je je bevindt. Je blijft in dezelfde wereld, behalve dat je extra objecten te zien krijgt waarmee je zelfs interactie kunt hebben. Wil je meer weten over augmented reality en over Jetbrains Techlab?

https://jetbrainstechlab.com/