Marketing forum
Image default
Woning en Tuin

Investeringsstrategieën voor online marketeers met digitale nomade levensstijl

Bent u een online marketeer? Dan bestaat de kans dat u digitale nomade bent. En deze levensstijl komt met voor- en nadelen, alsook met specifieke uitdagingen.

Een grote uitdaging is bijvoorbeeld om een evenwicht te vinden en de juiste verwachtingen te stellen voor uw beleggingen terwijl u uw beperkingen kent en respecteert.

Dat is de grootste en meest voorkomende uitdaging voor digitale nomaden die geld willen beleggen.

Een specifiek probleem waarmee vele digitale nomaden dus te kampen hebben in het kader van geld beleggen, heeft te maken met investeren in onroerend goed.

Digitale nomaden en investeringsvastgoed: Match of niet?

Hoe kunt u als digitale nomade beslissen waar of hoe u in onroerend goed kunt investeren als u niet permanent op de plaats van uw investeringsobject woont?

Onroerend goed als belegging voor digitale nomaden is gezien de geografische belemmeringen niet vanzelfsprekend.

U kan investeren in talloze soorten opbrengsteigendommen zoals studio’s, appartementen, kleine woningen, opslagplaatsen, kantoorgebouwen, onbebouwde grond, in vakantiewoningen en korte termijn verhuur, enzovoort.

Daarnaast kan u ook in verschillende vastgoedbevaks, vastgoedfondsen en vastgoedaandelen investeren.

Mits de juiste selectie van bedrijven, aanbieders en vastgoedsectoren, is het mogelijk om een mooie dividenduitkerende (indirecte) vastgoedportefeuille op te bouwen.

Controle en beheer: DÉ uitdaging

Onroerend goed voor verhuur blijft lastig. En het is nog lastiger als u plaatsonafhankelijk bent en als digitale nomade door het leven fladdert.

Maar hoe kan u dan beleggen in onroerend goed voor verhuur als u een nomadische levensstijl aanhoudt?

De grootste hindernis voor een digitale nomade met opbrengsteigendommen is het gebrek aan controle wanneer u een halve wereld van uw beleggingspanden verwijderd bent.

Een deel van de operationele zorgen kan worden opgevangen door goede lokale verhuurmakelaars of rentmeesters in te schakelen om de verhuur in goede banen te leiden.

Inclusief verhuurgarantie voor extra zekerheid

Wenst u naast operationele zorgen ook financiële zorgen te vermijden?

Dan dient u als digitale nomade te overwegen om onroerend goed te benaderen als een passief investeringsproduct.

Houdt u van volle eigendom? Dan dient u dus te investeren in een opbrengsteigendom voor verhuur inclusief rentmeesterschap en verhuurservice van A tot Z.

Bovendien dient u te opteren voor een investering via een gerenommeerd bedrijf dat een contractueel gewaarborgde verhuurgarantie aanbiedt.

Zo slaat u als digitale nomade twee vliegen in één klap: U besteedt alle beheer, onderhoud en verhuurtaken uit én u bent 100% zeker dat uw huurinkomsten op uw rekening komen, maand in, maand uit.

Als locatie-onafhankelijke ondernemer kan het moeilijk zijn om door de investeringswateren te navigeren, met alle onzekerheid, operationele moeilijkheden, belastingimplicaties en talloze mogelijkheden die er zijn.

Aarzel niet en geraakt liever vroeg dan laat betrokken bij uw eigen persoonlijke financiële reis. 

Interessant platform voor locatie-onafhankelijke ondernemers

Als digitale nomade zijn er wel degelijk mogelijkheden om een belegging in onroerend goed te doen zonder zorgen (complete uitbesteding + zekere huurinkomsten vastgelegd bij de notaris)!

Ontdek diverse passieve investeringsopties in het binnen- en buitenland op de wereldwijdleven.com website.

Doe er inspiratie op over investeringsvastgoed met kenmerken en zekerheden die uitermate interessant zijn voor ondernemers die als locatie-onafhankelijke professional door het leven gaan.