Marketing forum
Image default
Woning en Tuin

Worteldoek gebruiken bij de oprit of in de tuin

Worteldoek, ook wel anti-onkruiddoek of anti-worteldoek genoemd, houdt letterlijk onkruid tegen dat zich wilt nestelen tussen grind, tegels en andere tuinverhardingen. Dit doek vormt de afscheiding tussen de tuinverharding en de vruchtbare aarde. Het doek is waterdoorlatend, het regenwater kan daardoor prima worden afgevoerd. Het doek is niet luchtdoorlatend, het eventuele onkruid dat zich onder het doek bevindt krijgt daardoor geen kans om te groeien. 

Waar is worteldoek van gemaakt?

Worteldoek is een fijn geweven doek gemaakt van kunststofvezels. Deze kunststof is gemaakt van een stevig soort plastic met een gramsgewicht van 100 gram per m². De dunne vezel strookjes zijn strak op elkaar geweven en zorgen hierdoor voor een compact en stevig doek. 

Voor welke situaties gebruik je een worteldoek?

Worteldoek kan in diverse situaties gebruikt worden zoals in de tuin, leg het doek bijvoorbeeld onder vastliggende tuinmaterialen zoals tegels, vlonders en andere soorten bestratingen. Zo voorkom je dat het onkruid zich tussen de tegels gaat nestelen en gaat groeien. Je kan het ook gebruiken bij bijvoorbeeld een oprit met grind, kiezels of houtsnippers, daarbij komt een worteldoek ook goed van pas. Je wilt niet telkens met je onkruidbestrijders of met je schoffels lastig weg te halen onkruid verwijderen. Worteldoek werkt als de ideale onkruidbestrijder!

Worteldoek op grote schaal

Op grote schaal in de agrarische sector wordt het doek ingezet om de oogst te beschermen tegen overmatig onkruid. Zo voorkomen ze de noodzaak om milieuonvriendelijke plantverdelgers.

Hoe leg je het worteldoek aan?

Het worteldoek moet worden vastgenageld op de vruchtbare grond, op aangewezen punten moet je gaten knippen in het doek. In de gaten van het worteldoek kan je de plantjes en zaadjes plaatsen. Uiteindelijk groeit de plant dan door het gat heen, terwijl de rest van het oppervlak wordt beschermd. Het worteldoek moet worden vastgezet met grondpennen, de uiteinde van deze pennen zijn gepunt, zo kunnen ze makkelijk in de grond worden geplaatst. Let wel op dat je de grondpennen helemaal in het doek slaat, zo heeft de wind geen vrij spel met het doek. 

Hoe wordt het worteldoek geleverd?

Het worteldoek is leverbaar op enkele vierkante meters, maar ook op rol leverbaar. Zo kun je als particulier of als professioneel bedrijf uitstekend uit de voeten.

 

Worteldoek is gemaakt van speciaal materiaal, door dit materiaal houdt het onkruid tegen en is het dus uitstekend om te gebruiken voor je oprit of in je tuin. Op grote schaal wordt het ook gebruik in de agrarische sector, doordat het doek wordt geleverd op enkele vierkante meters en op rol is het geschikt voor particulier en professioneel gebruik. Wil jij het onkruid tegenhouden, kies dan voor worteldoek!

 

https://vendrigpackaging.com/386-worteldoek