Marketing forum
Image default
Dienstverlening

Breekbare spullen verhuizen? 4 tips!

Verhuizen kan best leuk zijn, maar je moet goed oppassen met wat je doet. Vooral als het gaat om breekbare spullen, zoals glaswerk, servies en andere kwetsbare items, is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat alles heel aankomt op je nieuwe bestemming. Er zijn enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om de verhuizing van breekbare spullen soepel te laten verlopen. Je leest het hier!

Gebruik de juiste verpakkingsmaterialen

Het begint allemaal met de juiste verpakkingsmaterialen. Zorg ervoor dat je voldoende kartonnen dozen hebt die speciaal ontworpen zijn voor breekbare voorwerpen. Deze dozen zijn meestal steviger en bieden extra bescherming. Daarnaast heb je bubbelplastic, inpakpapier en verhuisdekens nodig om je spullen in te wikkelen en te beschermen tegen schokken en stoten tijdens het transport. Je kunt ook een verhuisbedrijf Almere inschakelen om je hierbij te helpen.

Pak alles zorgvuldig in

Het geheim van succesvol verhuizen van breekbare spullen zit hem in de zorgvuldige inpakmethode. Begin met het plaatsen van een laagje bubbelplastic of inpakpapier op de bodem van de doos om als extra demping te dienen. Wikkel elk breekbaar item afzonderlijk in met bubbeltjesplastic of inpakpapier en plaats ze vervolgens in de doos. Zorg ervoor dat er geen ruimte is voor beweging in de doos door vulmateriaal, zoals opgerold papier of schuimkussens, toe te voegen. Sluit de doos stevig af en label deze als “Breekbaar” om ervoor te zorgen dat de verhuizers extra voorzichtig zijn.

Verdeel zwaardere en lichtere items

Bij het verpakken van dozen met breekbare spullen is het belangrijk om na te denken over het gewicht van de voorwerpen. Zorg ervoor dat je zwaardere items onderaan plaatst en lichtere items bovenop. Dit helpt voorkomen dat de zwaardere voorwerpen druk uitoefenen op de delicate spullen eronder, wat schade kan veroorzaken. Een goede vuistregel is om niet meer dan 15 kilogram aan breekbare spullen in één doos te plaatsen.

Markeer de dozen duidelijk

Een laatste, maar cruciale tip is om de dozen duidelijk te markeren. Gebruik een dikke zwarte stift om “Breekbaar” op elke zijde van de doos te schrijven. Dit zorgt ervoor dat iedereen die helpt met de verhuizing op de hoogte is van de kwetsbare inhoud en extra voorzichtig is bij het tillen en verplaatsen van deze dozen. Het is ook een goed idee om de kamers waar de dozen naartoe moeten te markeren, zodat de verhuizers weten waar ze elke doos moeten plaatsen.