Marketing forum
Image default
Huishoudelijk

Hoeslakens wassen, strijken en vouwen

We kennen allemaal het gevoel van glijden in een vers opgemaakt hotelbed met koele, knisperende hoeslakens. Dit is een van de meest verwachte luxes van de hotelervaring, dus het is geen wonder dat we na een vakantie vaak winkelen voor een hoger aantal draadjes in de hoop thuis hetzelfde verwende gevoel te krijgen. Maar als u echt indruk wilt maken op uw gasten en dezelfde zorgvuldige uitstraling wilt bereiken als in een luxe vijfsterrenhotel, is het belangrijk om uw hoeslakens en beddengoed goed te stijven en te strijken. Zo doet u dat:

 

Haal je hoeslakens en beddengoed uit de droger voordat het helemaal droog is. Idealiter voelt een katoenen hoeslaken licht vochtig aan. Dit maakt het strijken gemakkelijker.

Bespuit elk stuk met stijfsel. Dit is echt de sleutel om dezelfde look en feel van een hotelbed te krijgen. Stijfsel gaat verder dan water door de stof te fixeren, zodat uw hoeslaken langer knapperig (maar niet stijf) blijft. Stijfsel geeft uw beddengoed ook meer body, zodat het lekker koel aanvoelt als u of uw gasten erin gaan liggen.

Vouw het hoeslakens of matrasovertrek in de lengte in vieren. Dit versnelt het strijkproces en geeft u een mooi hanteerbaar paneel om mee te werken. Omdat het laken in de lengte is gevouwen, zijn de vouwen niet zichtbaar als u het bed opmaakt. Maak voor het hoeslaken de hoeken over de strijkplank vast, zodat het elastiek niet in de weg zit als u strijkt.

Strijk op hoog vuur. Het heeft iets heerlijks om de kreukels uit uw beddengoed te zien smelten als u er met een heet strijkijzer overheen gaat. Wacht tot het strijkijzer volledig is opgewarmd voordat u het gevouwen laken aanpakt – zo krijgt elke laag een goede persing.

Sla de kussenslopen niet over. Pluizige, gladde kussens zijn de pronkstukken van een goed opgemaakt bed. Elke kussensloop moet zorgvuldig worden gesteven en geperst voordat de hoofdkussens erin worden gestopt.

Gladstrijken en instoppen. Maak het bed op met het pas gestreken linnengoed en strijk elke laag zorgvuldig glad. Plooi de hoeken van elke laag en de kussenslopen strak in voor die typische gepolijste look.

 

Tijdbesparende tips:

 

Laat tijdgebrek u niet weerhouden van de luxe van een perfect opgemaakt bed. Hier zijn een paar tips om het proces te versnellen:

 

Stijfsel en pers de kussenslopen. Aangezien kussenslopen het meest zichtbaar zijn van al het beddengoed, zal het simpelweg laten stijven en persen van de kussenslopen het algemene uiterlijk van een opgemaakt bed aanzienlijk verbeteren.

Strijk de (droge) hoeslakens terwijl ze op het bed liggen. Hoewel het eindresultaat misschien niet zo knapperig is, is deze methode gemakkelijker en sneller dan het gebruik van een strijkplank. U kunt nog steeds stijfsel gebruiken om kreukels nog sneller weg te werken. Waarschuwing: onderzoek uw matras materiaal en de juiste warmte-instellingen voordat u de lakens op het bed strijkt. Wij raden af om witte hoeslakens op het bed te strijken als de warmte uw matras kan beschadigen. Als u ervoor kiest op het bed te strijken, maak dan snelle en lichte bewegingen.

Richt u alleen op het bovenste kwart. U kunt nog steeds de gepolijste look van een hotelbed krijgen door alleen de kussenslopen en het bovenste kwart van de hoeslakens en platte hoeslakens te stijven en te strijken – het enige deel dat zichtbaar is als het bed is opgemaakt. Het voelt misschien een beetje als vals spelen, maar als je eenmaal de kussens hebt opgeschud en het dekbed hebt gladgestreken, zullen jij (en je gasten) onder de indruk zijn van hoe luxueus je bed eruitziet met een minimale inspanning.