Marketing forum
Image default
Kinderen

Een trampoline voor in de tuin waar moet je op letten?

Een trampoline voor in de tuin waar moet je op letten?

Een Trampoline kopen is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Er zijn een aantal tips die we je kunnen geven. Zo is het verstandig om naast de trampoline ook een veiligheidsnet te kopen. Hierdoor kunnen er namelijk geen ongelukken gebeuren hooguit dat ze tegen het net aan vallen. De veren zijn toch wel het belangrijkste onderdeel van een trampoline. Meestal wordt er gekozen voor dubbel conische veren, want deze kunnen de springkracht het beste verdelen. Daarnaast kun je aan het springdoek precies zien hoe stevig het model is. Hoe meer naden er zijn hoe veiliger de trampoline in gebruik is. Veiligheid is toch wel het meest belangrijke aspect van een trampoline. 

Onbewust kunnen hier veel ongelukken mee gemaakt worden en dan kun je beter een paar tientjes meer uitgeven. Ook zijn er verschillende keurmerken in het leven geroepen voor de trampoline. Hieraan kun je zien of ze ook echt officieel gekeurd en veilig zijn. Wij raden het altijd aan om een trampoline met keurmerk te kopen voor de veiligheid, maar ook voor de garantie. Een betrouwbare partner test immers zijn spullen goed en weet dit certificaat dat ook makkelijk binnen te slepen.

Wat zijn de dingen waarop je kunt letten?

Naast de bovenstaande punten kun je ook nog goed kijken naar het frame van een best getest trampoline. Vaak is een groter frame een stuk veiliger als een klein frame. Daarnaast is het ook wel fijn om een dikke beschermrand te hebben. Als er geen veiligheidsnet aanwezig is dan is dit datgene waar je op kunt reken bij een sprong die niet loopt zoals je hoopt. Ook het materiaal waarmee de rand gevuld is telt mee. Sommige materialen absorberen geen vocht en de trampoline staat altijd buiten. Dan slijt hij heel snel, dus het is beter om te kiezen voor een beschermrand die dat wel doet.