Niet zoals de koude, romige met mayodressing picnic salade: de Duitse aardappelsalade wordt warm geserveerd met een bacon vinaigrette. Ik herhaal: bacon vinaigrette. Als je nog nooit een dressing met bacon fat hebt gemaakt, zet je dan schrap voor iets lekkers. Bak eerst een beetje bacon, giet daarna alles behalve twee lepels aan vet weg. Bak hierin een rood gesnipperd uitje. Voeg dan een beetje appelazijn (of witte wijnazijn), water, olijfolie en een beetje suiker toe en roer alles door elkaar. Gooi een paar bosuitjes erbij en doe daarna het mengsel bij de aardappelen en gebakken bacon. Ingrediënten– 1 kg krieltjes (gehalveerd) – 6 reepjes bacon – 1 rode ui, gesnipperd – 6 lepels appelazijn – 3 lepels water – 2 lepels olijfolie – 2 lepels Dijon mosterd – 1 theelepel suiker – zout en peper – 4 bosuitjes, gesneden – een beetje verse kurkuma wortel Bereiding
Eet smakelijk! |
