Marketing forum
Image default
Eten en drinken

Duitse Aardappelsalade

Niet zoals de koude, romige met mayodressing picnic salade: de Duitse aardappelsalade wordt warm geserveerd met een bacon vinaigrette. Ik herhaal: bacon vinaigrette.

Als je nog nooit een dressing met bacon fat hebt gemaakt, zet je dan schrap voor iets lekkers. Bak eerst een beetje bacon, giet daarna alles behalve twee lepels aan vet weg. Bak hierin een rood gesnipperd uitje. Voeg dan een beetje appelazijn (of witte wijnazijn), water, olijfolie en een beetje suiker toe en roer alles door elkaar. Gooi een paar bosuitjes erbij en doe daarna het mengsel bij de aardappelen en gebakken bacon.

Ingrediënten

–       1 kg krieltjes (gehalveerd)

–       6 reepjes bacon

–       1 rode ui, gesnipperd

–       6 lepels appelazijn

–       3 lepels water

–       2 lepels olijfolie

–       2 lepels Dijon mosterd

–       1 theelepel suiker

–       zout en peper

–       4 bosuitjes, gesneden

–       een beetje verse kurkuma wortel

Bereiding

  1. Kook in een grote pan met zout de aardappelen gaar. Dit duurt ong. 15-20 minuten. Giet af en laat het een beetje afkoelen. Doe ze daarna in een grote kom.
  2. Bak de bacon totdat ze knapperig zijn in een grote koekenpan (ong. 8 min.). Laat 2 lepels vet in de pan zitten en leg de bacon op wat keukenpapier.
  3. Voeg de rode uien toe aan de pan en bak deze totdat het zacht/glazig begint te worden (3 min.). Voeg hieraan de appelazijn, water, olijfolie, Dijon mosterd, wat gesneden kurkuma wortel en suiker toe. Breng de mix bijna aan de kook (totdat het suddert) en draai daarna het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de gesneden bosuitjes door de mix heen en giet het daarna over de aardappelen.
  5. Roer goed door en serveer de aardappelsalade warm.

 

Eet smakelijk!