Marketing forum
Image default
Onderwijs

De moeilijke vraag over de vervolgstudie

Het maken van de juiste studiekeuze wanneer je nog op de middelbare school zit, is eigenlijk bijna onmogelijk, wanneer je op dat moment nog geen idee hebt welke richting jij op zou willen en welk beroep jij in je toekomst uit zou willen gaan voeren. Want voordat jij de vraag naar de studierichting gesteld krijgt, is er geen weg naartoe en wordt je misschien voor je gevoel in het diepe gegooid. Veel jongeren kiezen er daarom voor om na hun middelbare school te gaan voor een tussenjaar waarin zij de tijd hebben om na te denken over hun keuze, maar vaak is dit niet genoeg en is er studiekeuze advies nodig.  

Het gesprek aan willen gaan 

Veel jongeren proberen het gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld hun ouders, maar vaak hebben zij een beeld van wat hun kind zou moeten kunnen, maar komt dit niet overeen met de wil van het kind zelf. Daarom heeft dit vaak te weinig zin en kan er maar beter de hulp van een specialist ingeschakeld worden, om niet te lang in het diepe te blijven drijven, maar om een oplossing te kunnen vinden voor dit moeilijke vraagstuk wat vaak alleen nog maar moeilijker gemaakt wordt door de omgeving om het kind heen.  

Een keuze voor een paar jaren 

Het maken van de studiekeuze is namelijk niet zo levens ingrijpend als hoe het vaak verkocht wordt aan de leerlingen, maar het is een keuze die jou de komende jaren wel zal beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om zeker te weten dat je het interessant vindt, want anders zul je er iedere dag als een blok tegenop zien om met school aan de slag te gaan en om weer een dag naar school te gaan, omdat de dagen eindeloos lijken en je het helemaal niet interessant vindt. Gelukkig gaat deze tijd voorbij, maar het zou zonde zijn wanneer je dan van voor af aan kunt beginnen, daarom kun je beter wel wat hulp inschakelen.  

Het trapje naar de oplossing 

Hulp bij studiekeuze is namelijk voor heel veel leerlingen helemaal geen overbodige luxe en op deze manier krijg je in een aantal sessies de handvatten om zelf een goede keuze te kunnen maken door te kijken naar wat je echt wilt en eens te vergeten waarvan jij denkt dat er vanuit je omgeving van je verwacht wordt. Op die manier zul je een keuze met je hoofd en hopelijk met je hart kunnen maken en daar kun je al bijna geen spijt meer van krijgen.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/