Marketing forum
Image default
Bedrijven

De beste start voor iedere beginnende schilder met deze 2 tips

Heb je eindelijk de stap gemaakt voor het beginnen aan jouw schilderavontuur, maar weet je niet precies waar je dit begin moet maken? Maak je geen zorgen, want met deze tips ben je binnen no time aan het schilderen!

De juiste teken benodigdheden kopen

De eerste stap in de kunst van het schilderen, is het hebben van het juiste gereedschap. Hierbij moet je denken aan dingen als bordklemmen, tekengummen, scharen, linialen en natuurlijk de potloden en stiften. Vooral dit laatste kun je niet weglaten als je wilt beginnen met tekenen. Daarom is het voor beginnende schilders belangrijk om te kijken naar welk soort tekenmateriaal ze nodig hebben, voordat ze teken benodigdheden kopen. Zo heb je bijvoorbeeld kleurpotloden, schetspotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden.

Schetspotloden zijn anders dan de andere drie, omdat schetspotloden de basis zijn voor elke tekening en schildering. Ze worden gebruikt om de lijnen te zetten die je uiteindelijk inkleurt. Daarvoor zijn kleur-, aquarel- en pastelpotloden een goede keus. Deze potloden worden gebruikt om de tekening juist af te maken.

Meng niet te veel kleuren door elkaar

Een fout die veel mensen maken is om veel kleuren door elkaar te mengen. In de meeste gevallen krijg je namelijk een kleur waar je niks mee kan. Om dit te voorkomen is het verstandig om het bij twee of drie kleuren te houden wanneer je gaat mengen. Pas ook hierbij op dat je niet te veel mengt. Zodra je de kleur hebt die je wilt, kun je stoppen met mengen.

https://www.schildersezel-enzo.com/product-category/tekenbenodigdheden/