Marketing forum
Image default
Zorg

Zo ben je gelukkig op kantoor

Mensen zijn graag gelukkig op het werk en oprechte pogingen om voor uzelf een gelukkige werkplek te creëren, kunnen bijdragen tot een lang leven en blijvend succes van uw bedrijf. Mensen zijn ook veel productiever en gelukkiger als ze gemotiveerd zijn. Het spreekt dus voor zich dat u, om het maximale uit een werkomgeving te halen, manieren moet vinden om uw personeel te inspireren en te motiveren. Maar is dat niet waarom wij managementopleidingen zo populair zijn? Is dat niet de reden waarom iedereen een leider wil worden? En lukt dit wel altijd, aangezien de loopbaancoach tegenwoordig zo vaak wordt gebruikt.

Het hele concept van anderen inspireren om gelukkig te zijn op het werk is relatief recent. Honderd jaar geleden werden mensen aangemoedigd zich creatief uit te drukken en dingen te maken, zoals speelgoed of kleding, waardoor ze creatiever konden zijn en meer gedaan konden krijgen. Nu, (hoewel daar nog steeds plaats voor is) zijn de meeste mensen meer bezig met productiviteitscijfers en winstmarges dan met gelukkig zijn.

Gelukkiger werknemers worden ook aangetrokken door gelukkige werkplekken. Als uw personeel gelukkig is, is de kans veel groter dat ze hard, harder en langer willen werken. Dit betekent dat, wanneer het werk zwaar is, het veel sneller gedaan wordt, wat de efficiëntie ten goede komt. Het hele idee van het creëren van een gelukkige werkplek gaat dus niet alleen over het gelukkiger maken van uw personeel, maar over het efficiënter en productiever maken van de hele werkplek – dit alles door middel van een hoger niveau van tevredenheid op het werk.

Een gelukkige werkplek gaat dus over het creëren van een positieve emotionele toestand binnen uw personeel. Het gaat erom mensen aan te moedigen optimistisch te zijn en niet alleen realistisch, maar er absoluut van overtuigd te zijn dat hun leven er beter uit zal zien dan volgende week weer dezelfde baan te hebben. Het betekent het personeel actief aanmoedigen om het glas als halfvol te zien in plaats van als halfleeg en een business coach kan je hierbij helpen. Het omarmen van het feit dat andere mensen misschien een slechte dag hebben en dat dat oké is, is een essentiële stap in het creëren van gelukkigere werknemers.

Een gelukkige werkplek moet mensen ook aanmoedigen om zichzelf te uiten en betrokken te zijn. Het is tegenwoordig zeldzaam om een kantoor te vinden waar iedereen blij is om te zitten en een gesprek te voeren. Inventarissen van gelukkige werkplekken vermelden zelden bureaus die volgepropt zijn met papierwerk, of een werknemer wiens enige taak het beantwoorden van de telefoon is. Meestal zijn werknemers op gelukkiger werkplekken geïnteresseerd in wat er gebeurt, wat ze eruit gaan halen en hoe ze het meeste uit hun mogelijkheden gaan halen.

Dat gezegd hebbende, gelukkige werkplekken moeten ook ondersteunend en aanmoedigend zijn. Als je personeel niet wordt aangemoedigd om over problemen te praten of ideeën te delen, dan zullen ze zich niet betrokken voelen. Als ze worden aangemoedigd om in kleine eenheden te werken in plaats van in grote teams, dan zullen ze zich meer betrokken voelen. En als u uw medewerkers een leuke omgeving biedt, zullen ze meer plezier in hun werk hebben. Al deze zaken zijn van belang en als u een positieve en ondersteunende werkomgeving kunt creëren, is de kans veel groter dat u de resultaten behaalt waarnaar u op zoek bent bij uw personeel.

https://coachregio.nl/loopbaancoach/