Marketing forum
Image default
Marketing

Wat is het nut van purpose marketing? Lees er hier meer over!

Ondernemen met een maatschappijgerichte blik zit in de lift maar wat betekent dit voor jouw bedrijf? Wat is purpose marketing en wat kan een marketing communicatie bureau voor jou betekenen?

Wat is het?

 

De laatste jaren zijn de wensen van de consument zo geëvolueerd dat een bedrijf dat meer kan bieden dan zijn loutere product, een streepje voor heeft op de concurrentie. Zo gaat de consument op zoek naar een verkoper die naast winst ook een maatschappelijk doel nastreeft. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die een boom planten voor elke verkoop of groene bedrijven die “zero-waste” werken. Wanneer je aan purpose marketing doet zet jij doelbewust de purpose (missie) van je bedrijf in als marketingstrategie. Dit is ook waar een marketing communicatie bureau voor jou een belangrijke rol kan gaan spelen. Zij kunnen jouw mooie ideeën en dromen omzetten naar een strategie die winst oplevert en waar zowel jijzelf als de wereld beter van worden.

Waarom werkt het en hoe helpt het je bedrijf?

 

De hoofdreden voor de toegenomen interesse in het “waarom” van een onderneming is voornamelijk de mindset van een jongere groep consumenten. Enkele van de belangrijkste actuele items de laatste jaren zijn sociale thema’s die iets losmaken bij de mensen. Dit heeft geleid tot een generatie jonge consumenten die iets meer wilt betalen voor een sterk verhaal. Een marketing communicatie bureau werkt een plan uit waarmee je die consument ook daadwerkelijk overtuigt om die extra euro neer te tellen. Door je nobele verhaal commercieel uit te gaan spelen kan je sociale toegevoegde waarde omzetten naar financiële toegevoegde waarde.

Ga doordacht te werk!

 

Het is heel belangrijk om je klant niet te schofferen. Die wilt wat meer betalen for the greater good, maar is geen leeghoofd. Als je boodschap niet oprecht of slecht onderbouwd is, dan ontstaat er een vertrouwensbreuk tussen jou en consument. Die wilt de meerprijs niet langer betalen en stapt naar de concurrentie. purpose marketing is een sterke strategie, maar ze mag de klant nooit het gevoel te geven dat hij een lege doos gepresenteerd krijgt.