Marketing forum
Image default
Marketing

WordPress Website Laten Maken door Webdesignbureau

Wil jij een website voor jouw onderneming, organisatie of gewoon jezelf? Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo kun jij kiezen voor een webdesignbureau die een website voor jou maakt puur op basis van HTML, CSS en PHP. Dit zijn programmeertalen die gebruikt worden om een website vorm te geven en om de website te laten communiceren met bijvoorbeeld een contactformulier. Een Joomla of WordPress website laten maken is ook een optie. Ook deze websites zijn in de basis gemaakt met HTML, CSS en PHP maar staan in verbinding met een contentmanagementsysteem.

Waarom een WordPress website laten maken

Zoals je al kon lezen in de eerste alinea benoemde ik het contentmanagementsysteem. WordPress is zo’n systeem. In het geval van WordPress is het een webapplicatie, deze is gemakkelijk door jou te benaderen via Google Chrome, Edge, Firefox en bijvoorbeeld Safari. Wanneer jij jezelf er een beetje in verdiept kun jij uiteindelijk zelf heel gemakkelijk jouw website beheren. Zo kun je foto’s plaatsen, teksten aanpassen, blogs posten. Via de zo genoemde plugins kun jij ook heel gemakkelijk handige tools toevoegen aan jouw website, bijvoorbeeld nieuwe designs voor contactformulieren en tools die een overzicht geven over het verkeer dat naar jouw website toe komt.

Inloggen voor medewerkers

Wil jij blogs gaan plaatsen op jouw website? Het kan zijn dat jij dit alleen doet, maar het kan ook zijn dat jij andere mensen hebt die dit voor jou doen. Met WordPress kun jij heel gemakkelijk verschillende accounts aanmaken die kunnen inloggen op de webapplicatie. Je kunt rechten koppelen aan deze accounts. Zo kun je instellen dat bepaalde tabbladen niet toegankelijk zijn, en dat alleen het plaatsen van tekst en foto’s zijn toegestaan voor dat account. Dit is natuurlijk een erg handige oplossing, omdat er dan niet per ongeluk dingen kunnen worden gewijzigd die zorgen voor fouten op de website.

Hulp inschakelen

Wanneer jij er geen verstand van hebt is het altijd handig om een webdesignbureau in te schakelen. Zij adviseren jou, en kunnen op basis van jouw wensen een mooi ogende website bouwen die ook geschikt is om hoog te scoren in Google. Ook kunnen zij jou in sommige gevallen helpen bij het maken van bijvoorbeeld een bedrijfslogo. Daarnaast kun jij voor nazorg altijd terecht bij het bureau, dit is ook erg belangrijk omdat ook het internet nooit stil blijft staan. Al kun jij sommige onderdelen van de website zelf gemakkelijk updaten met WordPress, je gaat gegarandeerd tegen vraagstukken oplopen waar de maker jou het beste mee kan ondersteunen.