Marketing forum
Image default
Aanbiedingen

Wat doe je eigenlijk met ‘oude’ apparaten?

 

Het is gebruikelijk dat mensen willen upgraden naar een nieuwer model van een apparaat dat ze al een tijdje gebruiken, maar waar velen niet bij stilstaan is wat ze vervolgens met het oude apparaat moeten doen. Het is verspilling om het weg te gooien nu het nog volop in gebruik is en er praktisch gezien niets ‘mis mee’ is. Als jij niet zeker weet wat je met jouw oude apparaat moet doen, lees dan dit blogartikel voor een aantal ideeën. Niet alleen zal het je helpen een beslissing te nemen over je oude apparatuur, het zal je ook jouw steentje laten bijdragen aan milieuvriendelijkheid. 

Geef het apparaat een tweede leven

Veel apparaten kunnen een tweede leven krijgen – zeker als ze nog in goede staat zijn! Het zou zonde zijn om een goed werkend apparaat weg te gooien, terwijl het nu nog voor iemand van nut zou kunnen zijn. Dat scheelt niet alleen afval, maar het bespaart ook grondstoffen en energie die nodig zijn voor de productie van een nieuw apparaat. Dit geldt bijvoorbeeld voor keukenapparatuur, telefoons en elektrisch gereedschap. Zelfs als het apparaat een kleine reparatie nodig heeft, kan het waardevol zijn om het een tweede kans te geven. Je kunt eenvoudig onderdelen voor de reparatie bestellen bij fixpart.nl of het apparaat naar een reparatiebedrijf brengen. Zo maak je er iemand anders blij mee en draag je jouw steentje bij aan het milieu.

Jouw apparaat inleveren bij de kringloop

Als jij jouw oude apparaat niet zelf wilt verkopen, kun je er ook voor kiezen om de spullen naar een tweedehandswinkel brengen. Er zijn heel veel van deze winkels in heel Nederland die jouw spullen graag innemen en verkopen. Zelfs wanneer deze niet meer in perfecte staat zijn! Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je maakt er ook anderen heel blij mee. Veel van deze kringloopwinkels hebben zelfs een ophaalservice dus wanneer het wegbrengen van de spullen teveel moeite kost komen zij gratis en voor niets jouw afgedankte spullen ophalen.

https://fixpart.nl/nl