Marketing forum
Image default
Woning en Tuin

Voorkom inkijk van buitenaf met deze raambekleding

Ramen zijn noodzakelijk voor elke woonruimte, want ze zorgen voor betere verlichting, ventilatie, en toegankelijkheid van het uitzicht naar buiten. Huiseigenaren hebben het gebruik van ramen zeer gewaardeerd omdat ze een extra esthetische aantrekkingskracht aan het huis geven. Met deze voordelen komen echter ook hun nadelen. Ten eerste kunnen ramen te veel licht doorlaten, wat ondraaglijke hitte en verblinding veroorzaakt. Ten tweede zorgen ze er meestal voor dat warmte of kou van buitenaf het huis binnendringt. Belangrijker nog is dat ramen toegankelijke hulpmiddelen zijn voor buren en voorbijgangers om naar binnen te kijken. Gelukkig zijn deze problemen gemakkelijk op te lossen door raambekleding te kiezen die doeltreffend en toch praktisch zijn. Hieronder volgen enkele handige tips om buitenstaanders ervan te weerhouden in je huis te gluren:

Jaloezieën komen als duidelijke winnaar uit de bus als we aan privacy denken. Horizontale jaloezieën zijn een haalbare optie om je privacy te beschermen en worden aangeboden in een grote verscheidenheid aan kleuren en soorten om aan je individuele behoeften te voldoen. Enkele van de essentiële soorten zijn:

Horizontale jaloezieën: Ook bekend als standaard jaloezieën, kunnen de horizontale lamellen gekanteld worden om de richting van het doorvallende licht te veranderen, of volledig gesloten om de zon tegen te houden. Sommige horizontale jaloezieën bieden een keuze uit verschillende materialen die bij de lamellen past om de bovenrand te bedekken. Horizontale jaloezieën bieden gebruikers de mogelijkheid het licht te regelen en hun privacy te regelen.

Verticale jaloezieën: In tegenstelling tot horizontale jaloezieën hebben verticale jaloezieën lamellen die op en neer lopen en die van links naar rechts kunnen worden bewogen of open of dicht kunnen worden gekanteld. Ze zijn ideaal voor grotere openingen zoals een schuifdeur.

Gordijnen kunnen samen met jaloezieën en rolgordijnen gebruikt worden om een klassieke sfeer en volledige privacy te garanderen.  Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stoffen en kleuren naar keuze. Vooral verduisterende gordijnen zijn de beste optie om privacy te garanderen. Ze kunnen het licht volledig buitensluiten en verhinderen dat mensen van de andere kant van het raam naar binnen kunnen kijken. Ze worden ook wel verduisterende gordijnen genoemd omdat ze voor een volledige verduistering van de ruimte kunnen zorgen. Sommige zijn in staat verkeerslawaai te dempen om een stillere omgeving in de kamer te geven.

Rolgordijnen komen van pas als privacy vereist is. Het voordeel van verduisterende rolgordijnen is dat ze wat daglicht binnenlaten en tegelijk volledige privacy bieden. Ze kunnen gekozen worden uit een grote verscheidenheid die aangeboden wordt om bij de inrichtingsstijl en het thema van het huis te passen.

Rolgordijnen zijn een andere optie die privacy geven aan de gebruikers. Ze bestaan uit stof die naar beneden rolt door ofwel een doorlopende ketting, een snoerloos mechanisme, of gemotoriseerd. Met dat gezegd hebbende, wordt een ruime keuze aan maatwerk geboden, want de stoffen bieden verschillende eigenschappen. Afhankelijk van je behoeften kunnen deze jaloezieën isolatie, privacy, lichtfiltering, verduisteringsmogelijkheden, en nog veel meer bieden.

Vouwgordijnen behoren tot de meest praktische en toch elegante behandelingsoplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Er wordt decoratieve stof gebruikt, samen met verstevigingsstangen die op verschillende plaatsen bevestigd zijn om een geplooid uiterlijk te krijgen. De vouwgordijnen zijn aan de bovenkant netjes opgevouwen als ze geopend worden, en lijken één stuk stof als ze helemaal gesloten zijn. Vouwgordijnen bieden volledige privacy-controle omdat ze naar de behoeften van de eindgebruiker kunnen worden aangepast.

Raamfolie bestaat uit een polyester coating, die op de glasplaat wordt aangebracht. Het rolt over de glasplaat en kan helpen bij het bereiken van het doel van privacy. Deze folies blokkeren het zonlicht dat door het glas valt en beperken wat men van buitenaf kan zien, waardoor ze de beste keuze zijn als het gaat om het creëren van privé-ruimtes. Raamstickers of -folies kunnen in meerdere situaties privacy bieden. Ze worden aan de binnenkant van het raam aangebracht en zijn een goedkope oplossing voor ramen. Bovendien zijn ze er in verschillende uitvoeringen, zoals zonwerende raamfolies, privacy spiegelfolies en verduisteringsfolies – die allemaal gedeeltelijke tot volledige privacy bieden, afhankelijk van de behoefte. De zonregulerende raamfolie wordt aangeraden met 15% lichttransmissie, want daardoor is het voor mensen buiten moeilijk om in de kamers te kijken. De privacy spiegel kan overdag nuttig zijn; maar ’s nachts moeten ze met zware gordijnen gebruikt worden omdat mensen er dan duidelijk doorheen kunnen kijken. Tenslotte is de verduisteringsfolie de ultieme privacy oplossing, want ze maakt het mensen volkomen onmogelijk van buiten naar binnen te kijken. Deze folies hebben een mat uiterlijk en kunnen totale privacy scheppen terwijl ze toch natuurlijk licht in de kamer toelaten.

 

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com