Marketing forum
Image default
Aanbiedingen

Vier voordelen van virtual reality training in het werkveld

Vier voordelen van virtual reality training in het werkveld

Virtual reality trainingen worden steeds vaker ingezet in het werkveld. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor trainingen van gevaarlijk werk, niet bestaande locaties en trainingen waarbij geen fouten gemaakt mogen worden. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan het medische werkveld. Het inzetten van virtual reality trainingen heeft meerdere voordelen. Wij noemen er vier. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter. 

 

  1. Medewerkers zijn gefocust

Door gebruik te maken van virtual reality creëer je meer focus bij de medewerkers. Door het dragen van een VR bril ben je namelijk volledig afgesloten van alles wat om je heen gebeurt. Je krijgt niks meer mee van de buitenwereld, maar je bent alleen gefocust op wat je ziet door de VR bril. 

 

  1. Fouten maken mag

Zoals benoemd worden virtual reality trainingen regelmatig ingezet bij gevaarlijk werk of bij werk waar in de realiteit geen fouten gemaakt mogen worden. Tijdens een virtual reality training is fouten maken niet erg en wordt het gevaarlijke werk enkel levensecht in beeld gebracht. De fouten die je tijdens een virtual reality training maakt hebben dus geen consequenties, in tegenstelling tot wanneer je deze fouten zou maken tijdens het echte werk. 

 

  1. Training op ieder gewenst moment

Als je in het bezit bent van een VR bril kun je op ieder moment en op alle plekken een training volgen. De meeste brillen zijn namelijk eenvoudig te bedienen en kun je gebruiken zonder kabels. Het is dus mogelijk om niet alleen op je werk, maar ook thuis trainingen te volgen.

 

  1. Gemakkelijk en persoonlijke data-analyse

Virtual reality trainingen maken het mogelijk om gemakkelijk data te analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in het aantal gemaakte fouten en de tijdsduur van de training. Deze data kan ook persoonlijk opgeslagen worden. Op deze manier kan de training afgestemd worden op individuele gebruikers. Zo kan bijvoorbeeld de tijdsduur aangepast worden, of wordt de complexiteit van de training verhoogd of verlaagd. 

 

Bestel een VR bril gemakkelijk online

Vind jij het interessant om ook VR trainingen te gaan volgen, alleen of samen met je collega’s? Bestel jouw VR bril(len) dan gemakkelijk online bij Unbound XR. Dit bedrijf heeft een groot aanbod aan verschillende VR brillen. Daarbij is het assortiment altijd actueel. Vraag jij je af welke VR bril jij het best kunt gebruiken? Laat je dan adviseren door één van de specialisten. 

https://unboundxr.nl/