Marketing forum
Image default
Zorg

VGZ collectiviteitskorting

U bent ongetwijfeld op de hoogte van het feit dat het in Nederland verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten indien u 18 jaar of ouder bent. Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht, maar u heeft gelukkig wel veel keuzevrijheid. Heeft u zelden zorg nodig? Dan kunt u bijvoorbeeld uw eigen risico verhogen. Dan hoeft u maandelijks minder premie te betalen. Een aanvullende verzekering is eveneens niet verplicht, maar soms wel handig. U kunt er dus zelf voor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een collectieve verzekering af te sluiten. In deze tekst gaan wij daar dieper op in.

 

De voordelen van een collectieve verzekering

Een collectieve verzekering kent in de eerste plaats veel verschillende voordelen. U kunt dan namelijk profiteren van VGZ collectiviteitskorting. Iedereen die is aangesloten kan dan profiteren van dezelfde korting. Er bestaat VGZ collectiviteitskorting op de basisverzekering en op de aanvullende verzekering. Een ander voordeel van de collectieve verzekering is dat u dan toegang heeft tot bepaalde zorgprogramma’s. Dit is ideaal voor mensen met een chronische aandoening, want die kunnen dan beter geholpen worden. In sommige gevallen kunt u ook profiteren van een lager eigen risico. Daar zijn echter wel allerlei voorwaarden aan verbonden.

 

De nadelen van een collectieve verzekering met VGZ collectiviteitskorting

Een collectieve verzekering klinkt misschien aantrekkelijk, maar niet in alle gevallen is het verstandig om er één af te sluiten. U loopt namelijk het risico op oververzekeren. U bent dan ’te goed’ verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mensen die een aanvullende tandartsverzekering afsluiten, terwijl ze nooit problemen hebben met de tanden. Met een collectieve verzekering bent u verplicht om hetzelfde pakket als de andere mensen in de groep te nemen. Voordat u besluit om er één af te sluiten, is het daarom belangrijk om uw eigen situatie goed te bekijken.

 

Enkele belangrijke aspecten

Daarnaast zijn er enkele andere belangrijke aspecten die u in acht moet nemen alvorens u besluit een gezamenlijke verzekering af te sluiten. Wettelijk is vastgesteld dat zorgverzekeraars maximaal een korting van 5% mogen geven op de basisverzekering. Voor de aanvullende verzekering is er gelukkig geen limiet. Daarnaast bent u nooit verplicht om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen hebben een gezamenlijke zorgverzekering via de werkgever afgesloten, maar een werkgever kan dit u nooit opleggen. Let wel: de regels kunnen om de zoveel tijd veranderen. De nieuwe voorwaarden worden duidelijk aangegeven. Elk jaar heeft u de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering.