Marketing forum
Image default
Marketing

Website beter vindbaar maken

SEO (Search Engine Optimization) is voor veel beginnende ondernemers dé manier om gratis nieuwe klanten te krijgen. Maar daarvoor is het wel noodzaak dat hun website goed vindbaar is. De vraag ‘hoe kom ik hoger in Google?’ wordt dan ook vaak gesteld.

In dit artikel lees je verschillende tips om beter vindbaar te worden.

Optimaliseer de SEO title

De SEO title (of title tag) vind je terug niet snel terug op je website. Deze title staat namelijk in de broncode en wordt niet standaard getoond. SEO specialisten zijn het er niet helemaal over eens of de SEO title daadwerkelijk effect heeft. En dat klinkt best aannemelijk aangezien Google slim genoeg is om op andere manieren te achterhalen waar een webpagina over gaat.

Toch heb ik veel significante verschillen gezien in ranking op het moment dat een SEO title werd aangepast.

Voer zoekwoordonderzoek uit

Als jouw website op allemaal onderwerpen scoort waar niemand op zoekt wordt het een lastig verhaal om uberhaupt gevonden te worden. Voer daarom altijd eerst zoekwoorden onderzoek uit zodat je zeker weet dat er daadwerkelijk potentiele bezoekers voor zijn.

Zorg voor backlinks

Het verkrijgen van backlinks is het moeilijkste onderdeel van SEO. Toch is dit (zeker voor een startende ondernemer) ontzettend belangrijk. Hiermee laat je namelijk aan Google zien dat ook andere websites jouw content goed vinden.

Meld je website aan via Google Search Console


Via Google Search Console is het mogelijk om je XML sitemap in te dienen. Dit is een lijst met daarin al jouw webpagina’s. Daarnaast krijgt Google een seintje wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe pagina hebt aangemaakt.

Gebruik interne links

Interne links geven pagina autoriteit door van de ene naar de andere pagina. Dit wordt ook wel link juice genoemd. Daarnaast zorgen interne links ervoor dat mensen langer op je website blijven. Dit wordt ook wel dwell time genoemd en vindt Google een belangrijke ranking factor.