Marketing forum
Image default
Aanbiedingen

Met een Vespa custom koop je een unieke scooter

De meest beroemde scooter is toch wel de Italiaanse Vespa. Alle retro scooters zijn geïnspireerd op het design van deze klassieke motorvoertuigen. Tot op de dag van vandaag rollen er nieuwe modellen van de lopende band, waarbij de laatste technische innovaties worden gecombineerd met die klassieke uitstraling van vroeger. Het enige nadeel is eigenlijk de populariteit van dit merk. Er rijden zoveel Vespa’s rond dat je niet echt een unieke scooter zult bezitten. Fast & Furious scootershop biedt daarom een Vespa Custom aan, een scooter die je naar eigen voorkeur kunt samenstellen. Wat er zoal mogelijk is kun je op deze pagina lezen. En zijn er ook nadelen aan een maatwerk Vespa scooter?

 

Wat is een Vespa Custom?

De Custom modellen zijn uiteraard niet van de grond af aan nieuw ontworpen. Op dit moment worden de huidige modellen van de Primavera en de Sprint als basis genomen voor een Vespa Custom. Het is dus geen nieuw model, maar een scooter op maat die gebaseerd is op een standaard type. De Primavera heeft als uitgangspunt meer de klassieke look van retro scooters, de Sprint is wat sportiever uitgevoerd.

 

Mag je de weg op met een Custom Vespa?

De basis is gewoon dezelfde bekende scooter uit Italië, en voldoet daarmee uiteraard aan alle voorwaarden die gelden voor een scooter in Nederland. Een aantal opties komen rechtstreeks uit de Italiaanse fabriek, er zijn soms ook onderdelen van andere leveranciers. Omdat deze motorvoertuigen ontwikkeld zijn voor de openbare weg, kun je er in de meeste gevallen van uitgaan dat de customization geen invloed heeft op de status van wettig vervoermiddel. Toch zijn er wel degelijk aanpassingen die niet toegestaan zijn. Denk aan de motor opvoeren of mogelijk gevaarlijke accessoires. Mocht je er niet zeker van zijn kun je het beste even navraag doen bij de leverancier. Fast & Furious scootershop levert Vespa Custom modellen, zij kunnen je verder helpen.

 

Hoe zit het met de garantie?

Wanneer je de opties door een erkend leverancier laat uitvoeren mag je aannemen dat de garantie behouden blijft. Voor de scooter kunnen wel andere voorwaarden gelden dan voor de optionele accessoires. Wanneer het ingrepen betreft die officieel niet toegestaan zijn kan de fabrieksgarantie wel vervallen, denk ook hier weer aan het opvoeren van de motor. Informeer bij de leverancier naar de voorwaarden en controleer de garantiebepalingen voordat je een bestelling plaatst.

 

Wat valt er te customizen?

Bij een Vespa Custom kun je heel veel laten aanpassen, kijk maar eens naar deze opties:

 

  • Een andere kleur waaronder mat in plaats van glanzend, goud en zilver of een authentieke Vespa kleur die niet leverbaar is voor dat model.
  • Een windscherm dat je naast hoog of laag ook met een getint smoke effect kunt bestellen.
  • Een “Angel Eye” koplamp met Xenon verlichting zoals je die ook steeds vaker bij auto’s ziet.
  • Andere remblokken voor een compleet andere rijervaring.
  • Klassieke banden met een witte streep aan de zijkant, vergeet niet om er een pilotenhelm bij te bestellen voor die authentieke retro look!
  • Beugels, niet voor je gebit maar wel voor de voorzijde, achterzijde en valbeugels voor extra veiligheid. Naast chroom is mat ook een optie!
  • Ga voor “Total Black” met een compleet zwarte Vespa Custom, die is in zowel glanzend als mat leverbaar.

 

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan… Kijk zelf in de Fast & Furious scootershop voor alle opties.

 

Hoe kun je een maatwerk Vespa maken?

Je kunt alle onderdelen los bestellen en aan de slag gaan in jouw schuurtje, of je bestelt gewoon een Custom Vespa in de webshop met alle opties die jij belangrijk vindt. Niet alleen spaar je daar veel tijd mee uit, je weet ook zeker dat het customizen goed en verantwoord uitgevoerd wordt. Je wilt uiteraard niet alleen in stijl rijden, maar ook veilig!