Marketing forum
Image default
Internet marketing

Internationaal uitbreiden met je bedrijf, waar begin je?

Wanneer je als bedrijf zijnde de Nederlandse markt hebt veroverd, kan het zijn dat je dit wilt uitbreiden. Een professioneel online marketing bureau is dan onmisbaar. Je besluit dan om je producten en of diensten ook in het buitenland aan te bieden, maar hoe zorg je ervoor dat dit ook gaat lopen?

Een site maken gericht op andere talen

Als je je webshop of website ook in het buitenland wilt laten groeien, is het van belang dat je jouw site hierop aanpast. Sterker nog, je zult een extra site moeten laten maken, liefst door een Webdesign bureau. Allereerst kijk je of de naam beschikbaar is, wanneer dit niet het geval is, dan zul je contact op moeten nemen met degene van de naam nu in het bezit is. Mocht je eenmaal het domein in bezit hebben, dan kun je beginnen met het opbouwen van deze site.

Internationale SEO

Wanneer je de nieuwe site geopend hebt, is het van belang dat deze ook SEO Proof wordt. Het is wel aan te raden om dezelfde opmaak te hanteren, dit omdat je hierdoor herkend wordt. Echter voor de inhoud zul je internationale SEO content moeten gebruiken. Het is dan ook van belang dat je ook voor dit desbetreffende land kijkt naar welke zoekwoorden veel worden gebruikt. Dit onderzoek en de teksten laten schrijven, kun je laten doen door een extern bureau.

Linkbuilding

Naast de internationale SEO, zul je jouw site in het buitenland ook bekender kunnen maken door gebruik te maken van linkbuilding. Op die manier koppel je je goede naam die je hebt opgebouwd in Nederland aan de site in het buitenland. Hierdoor word je door Google eerder erkend en zul je automatisch al hoger in Google komen te staan. Naast eigen linkbuidling, kun je dit ook door andere bekende sites laten doen. Hierdoor zul je erg snel naamsbekendheid kunnen opbouwen. Wanneer je site eenmaal meer bezoekers begint te krijgen, zul je het wel moeten blijven onderhouden. Gelukkig is dit eenvoudiger dan het opzetten van een bekende site.

 

https://pingwin.nl/