Marketing forum
Image default
Woning en Tuin

Versier met de eenvoud en verfijning van de Scandinavische stijl

Op zoek naar elementen die persoonlijkheid en verfijning uitstralen, kiezen veel mensen voor een specifiek thema om hun huis te decoreren. Met een zuivere, minimalistische uitstraling en een eigentijdse touch is de Scandinavische stijl een trend die steeds meer aanhangers krijgt onder bewoners, ontwerpers en architecten.

De stijl ontstond in de 20e eeuw in Noord-Europa, in een regio die bekend staat als Scandinavië, bestaande uit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.

Geïnspireerd door de Scandinavische referenties, de kenmerken van de regionale ambachten en het omringende landschap, heeft het een sterke invloed van het lokale klimaat, dat vele uren duisternis en lange winters kent. In het algemeen is de sfeer gezellig, eenvoudig, rustig en aangenaam. De mix tussen het traditionele en het moderne brengt veel persoonlijkheid met zich mee.

De Scandinavische stijl is in essentie minimalistisch. Overtolligheden worden achterwege gelaten, met eenvoud als een van de sterke punten van het voorstel. Functionele meubelen, lichte houten voorwerpen, compacte voorwerpen en vrije ruimte voor circulatie kunnen eenvoudigweg niet ontbreken in Scandinavische decoraties.

 

Hubsch Interior: De woonkamer

In woonkamers, investeren in witte of heldere vloeren. Een van de meest gebruikte elementen in de Scandinavische stijl is de wit geschilderde houten vloer.

Kies voor banken in grijs, beige of wit, waarbij het hoogtepunt op de kussens en dekens en een tapijt blijft liggen en het gevoel van gezelligheid wordt gecreëerd. Maak de decoratie compleet met heldere rustieke houten meubelen en losse voorwerpen door de hele kamer.

 

Hubsch Interior in de slaapkamers

Gebruik in de kamers licht beddengoed, waarbij warmte, eenvoud en natuurlijk comfort voorop staan. Maak je niet zo veel zorgen over opslag. Het idee is om ze een beetje rommelig te maken.

Bovendien wordt de kast vaak vervangen door lichte houten planken, waardoor het concept tot het uiterste wordt doorgevoerd. De decoratie wordt aangevuld met witte muren en grote ramen om de lichtinval te garanderen.
 

Kinderkamers

In de kinderkamers verdienen de lichte en neutrale kleuren opnieuw de aandacht. De meubels kunnen echter ook in natuurlijke houttinten worden geleverd.

Kussens en gordijnen kunnen hetzelfde idee volgen als de woonkamer, waardoor ze meer aandacht krijgen. Neplederen tapijten en andere elementen die verwijzen naar de typische decoratie van koudere landen geven een zeer gezellig tintje aan de kamer.

 

Hubsch Interior voor in de keuken?

In de keuken is eenvoud meer dan ooit het sleutelwoord. Dit is al te zien in de kasten, meestal van wit hout, met weinig of geen kleuraccenten. Hier vallen de meest gestripte en natuurlijke elementen op.

Tafels in sloophout, bakstenen muren en houten balken zijn welkom. Objecten die aan de muur hangen of op planken staan, geven een meer casual en gestripte look, kenmerkend voor deze stijl.

Bezoek de wesite van Ippyswoondeco voor een fantasctisch aanbod aan Hübsch Interior artikelen, klik op de link voor het aanbod!