Marketing forum
Image default
Woning en Tuin

Functie van een lichtstraat

Al een hele lange tijd worden lichtstraten in Nederlandse winkelstraten gebruikt om het winkelende publiek te beschermen tegen onweer en regen. Een lichtstraat is een constructie van glas en aluminium dat boven de lichtstraten wordt geplaatst.

De functie van een lichtstraat is dat als van een dak in principe om de mensen eronder te beschermen tegen de elementen. Het verschil is dat een lichtstraat doorzichtig is omdat het van glas is gemaakt en het laat dus zo daglicht door. Het zou natuurlijk een beetje gek zijn als het een dicht dak was en het zou dan ook niet meer een winkelstraat zijn maar een overdekt winkelcentrum. De lichtstraat laat gewoon daglicht door en hierdoor zijn er ook geen lampen nodig om de straten te verlichten.

Bovendien laat onderzoek zien dat mensen veel liever in het buitenlucht winkelen en dit is mogelijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van een lichtstraat. In principe zijn ze niet helemaal buiten omdat een lichtstraat toch een soort afsluiting van boven is maar mensen kunnen er nog steeds doorheen kijken en de hemel zien. Op zonnige dagen is het natuurlijk wel fijn dat de zon gewoon in de winkelstraten schijnt.