Marketing forum
Image default
Particuliere dienstverlening

Belangrijke verzekeringen bij het afsluiten van een hypotheek

Een hypotheek afsluiten is misschien wel de grootste investering die je ooit in je leven doet. En bij een huis kopen komt niet alleen de hypotheek kijken. Zo komen er administratieve kosten bij kijken, moet je wellicht een aankoopmakelaar of een hypotheekadviseur betalen en moet je een hele batterij aan verzekeringen afsluiten. In dit artikel krijg je daarom meer informatie over de belangrijkste zaken die je moet regelen bij het afsluiten van een hypotheek.

Belangrijke verzekeringen regelen

Wanneer je een huis koopt wil je jezelf beschermen tegen de kosten van schade aan je woning als gevolg van storm of andere calamiteiten. Dat betekent dat je een brandverzekering en schadeverzekering afsluit. Ook je inboedel wil je verzekeren tegen schade of diefstal. Dat regel je met een inboedelverzekering.

En dan is er nog de kwestie van je inkomen. Een hypotheek brengt behoorlijke maandelijkse lasten met zich mee. En daar heb je een bepaald inkomen voor nodig. Maar wat nu als je een ongeluk krijgt en niet meer kunt werken? Dan heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering. En wat als je komt te overlijden? Dan kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Deze verzekering heeft wat meer uitleg nodig.

De overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering speelt bij de hypotheek een belangrijke rol. Zeker wanneer je een gezin hebt. Je verzekert je eigen leven voor een vooraf afgesproken bedrag. Dit kan om de hoogte van de hypotheek gaan maar je kunt je ook voor meer dan dat verzekeren. Wanneer je tijdens de looptijd van je verzekering komt te overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden of gebruikt om de hypotheek af te betalen.

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering worden samengesteld op basis van de looptijd van de verzekering, het verzekerde bedrag, je medische achtergrond en eventuele andere gezondheidsfactoren zoals roken of obesitas. Mocht je de verzekering tijdens de looptijd niet meer nodig hebben omdat je inkomen omhoog gaat, dan kun je de levensverzekering afkopen.