Marketing forum
Image default
Zakelijk

Wat is een explanimation?

Explanimation, het woord is een combinatie van het Engelse ‘explanation’ en ‘animation’. In het Nederlands is dit ‘uitleg’ en ‘animatie’. Het is dus een animatiefilmpje dat als doel heeft om de kijker iets uit te leggen, iets te leren. Het wordt ook wel een verklarende animatie of een uitleganimatie genoemd. De bedoeling is informeren, overtuigen.

  

Hoe maak ik een explanimation?

Het beste bereik je dit door een heldere verhaallijn te combineren met een beetje humor. Maak het niet te ingewikkeld in ieder geval. Om tegenwoordig op te vallen, tussen al het videogeweld op alle digitale platforms, moet je best wel wat in huis hebben.

 

Schakel een expert in

Als je echt wil opvallen is het raadzaam om een professional in te huren om je te helpen met het maken van een explanimation. Zij hebben niet alleen de technische kennis in huis, maar ook zijn ze bekend met marketingstrategieën om zodoende veel klanten te bereiken. Jij hebt het idee al in je hoofd, maar nu wil je het ook nog in de echte wereld tot uiting brengen. Daarvoor schakel je een specialist in. Samen stel je dan een plan op om jouw idee vorm te geven. Zij werken met copywriters, met stemacteurs, hebben verstand van geluid, van muziek, van het maken van scripts, van grafisch ontwerp enzovoort. Gecombineerd met jouw kennis van jouw markt en jouw klanten, zorg je ervoor dat je altijd gevonden wordt door de juiste doelgroep en zodoende verdien je je investering weer snel terug.