Marketing forum
Image default
Aanbiedingen

Telemarketing is vandaag de dag nog steeds ongelooflijk relevant!

Wie heb ik aan de lijn?

Ondernemers adopteren nieuwe technische ontwikkelingen meestal snel. Telemarketing begon toen een bakker in Berlijn ontdekte dat hij zijn versgebakken producten via de telefoon aan zijn klanten kon verkopen. Telemarketing maakte in de jaren tachtig een aanzienlijke groei door toen steeds meer mensen een telefoon aan gingen schaffen. Deze ontwikkeling was goed voorzien. Bedrijven begonnen het klantencontact uit te besteden nadat ze zich realiseerden hoe effectief dit was. Als gevolg daarvan stonden telemarketingbedrijven te popelen om de telefoon op te nemen bedrijven te helpen bij het onderhouden van hun telefonische marketing.

Toen kwamen er nieuwe regels

Vanaf 1 juli 2021 moeten telemarketingbedrijven zich aan nieuwe regels houden. Door de herziene telecomregels is het moeilijker geworden om klanten te werven en daarom is het aantal klachten over opdringerige verkoopgesprekken omhoog geschoten. Gezien de populariteit van mobiele telefoons is dit niet verwonderlijk. 

In het verleden was er een opt-out methode. Klanten kunnen door de nieuwe regelgeving niet meer zomaar op bellijsten worden geplaatst omdat zij nu expliciet toestemming moeten geven om gebeld te worden. Dit zorgt ervoor dat de telemarketing strategieën worden aangepast. Hoe je dit het beste kunt doen zonder grenzen van de wet te kruisen? Vraag deskundig advies aan zodat je zeker van je zaak bent. Je wilt ondanks je goede bedoelingen natuurlijk geen onnodige boetes op je dag krijgen.

De juiste hulp inschakelen

Gezien de nieuwe regels is het noodzakelijk om hulp te krijgen bij het kiezen van een geschikte telesalestrategie. Gelukkig is het wel volledig legaal (en eenvoudiger dan ooit) om telesales uit te besteden. Op die manier bent u er zeker van dat u zich aan de telemarketingwetgeving houdt en dat je jouw doelgroep niet ten onrechte het hof maakt. Daar heeft iedereen baat bij. De bekende partij Convins weet door jarenlange ervaring het beste plan te behouden en houdt zich daarbij strikt aan de regels. Wanneer je op zoek bent naar een no cure, no pay telemarketing bureau met verstand van zaken dan is deze partij absoluut geschikt om eens contact mee op te nemen.