Marketing forum
Image default
Dienstverlening

Hoe moet je een Perilex aansluiting maken?

Heb jij wel is een Perilex aansluiting aangelegd? Als je dit nog nooit hebt gedaan dan kan het wat ingewikkeld zijn om te doen. Deze aansluiting moet namelijk aangelegd worden en dit is best wel lastig. Je kan namelijk niet simpelweg een stopcontact plaatsen. Deze aansluiting is namelijk bedoeld voor bijvoorbeeld keukens waar grote hoeveelheden stroom door het netwerk vloeien. Een normaal stopcontact kan dit niet aan. Daarom moet de Perilex aansluiting zijn eigen groep krijgen in de meterkast. Op deze manier wordt de stroom aanvraag makkelijker verwerkt. Deze aansluiting wordt meestal gerealiseerd door een elektricien. 

Waar sluit je de Perilex op aan?

Een Perilex wordt op een bepaalde manier aangesloten. Dit gaat via de bedrading van de contactdoos in de wand. Deze bestaat uit twee bruine, twee blauwe, één gele en één groene draad. De draden gaan rechtstreeks naar de groepenkast en zijn aangesloten op de keukengroep of groepen. Die zijn speciaal aangelegd voor een Perilex aansluiting. Vaak bestaat deze groep uit een speciale dubbele installatieautomaat. Zo wordt de stroom beter geleid, de keuken bevat namelijk van twee keer een 230 volt groep. Een Perilex aansluiting verschilt van een normale stekker door het feit dat de Perilex vier pinnen heeft en de normale stekker twee.

Hoe sluit je de Perilex aan?

Een Perilex aansluiten kan je op een 1-, 2- en 3-fase aansluiting doen. Dit hangt volledig af van hoeveel stroom je nodig hebt. Verder verschillen woningen onderling van welke aansluiting ze exact hebben. Voorbeelden waarbij je sowieso een fase-3 aansluiting voor nodig hebt zijn bijvoorbeeld sauna’s. Dit is een groot voorbeeld maar ook de standaar inductiekookplaat moet op deze fase worden aangesloten. Tegenwoordig worden nieuwe huizen standaard met deze mogelijkheid gebouw maar bij oudere woningen is dit vaak niet zo. Het is dus zeker wel nuttig om te hebben en een elektricien kan dit gemakkelijk aanleggen.